Artikels Archief van Ninove

NINOVE - Triagecentrum

Editiepajot-logo-ninove

Er werden al heel wat triagepunten opgericht voor mogelijke coronapatiënten. De triageposten voor inwoners van Ninove bevinden zich in Aalst en Geraardsbergen. In Ninove staat er een triagepunt stand-by, voor het geval het aantal coronabesmettingen zou stijgen. Het kan onmiddellijk ingezet worden als dat nodig zou zijn.

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 mrt 2020
Jacky Delcour
ep
 

NINOVE - Medewerkster wzc Klateringen test positief op corona, wzc neemt nog extra maatregelen

Editiepajot-logo-ninove

Woensdagnamiddag ontving woonzorgcentrum Klateringen de melding dat een personeelslid van het wzc positief testte op het Coronavirus COVID-19. Het besmette personeelslid staat niet rechtstreeks in voor zorg aan de bewoners.

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 mrt 2020
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

NINOVE - Stad voorziet inzamelpunt mondmaskers

Editiepajot-logo-ninove

Voor wie zelf mondmaskers maakt, maar niet weet hoe ze bij de mensen te krijgen die ze écht nodig hebben, voorziet de stad een verzamelpunt in de brandweer (Désiré de Bodtkaai 3, Hulpverleningszone Zuid-Oost, post Ninove).

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 mrt 2020
Jacky Delcour
ep
 

NINOVE - Hoe Ninovieters, stad en Sociaal Huis elkaar helpen in corona-tijd

Editiepajot-logo-ninove

Een klein beetje hulp kan een groot verschil maken, dat merk je in de Facebookgroep ‘Verspreid solidariteit Ninove’. Naast het vele spontane vrijwilligersaanbod hebben ook de sociale diensten van de stad een hele resem aan maatregelen uitgewerkt om kwetsbare personen, gezinnen en ouderen te ondersteunen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 mrt 2020
Jacky Delcour
ep
 

NINOVE - Stad start noodloket voor lokale handelaars

Editiepajot-logo-ninove

De stad startte een noodloket voor lokale handelaars. Hier kunnen handelaars op weekdagen terecht met al hun vragen over steunmaatregelen in tijden van corona via 054 50 50 50 of lokale.economie@ninove.be.

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 mrt 2020
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

NINOVE - De Koninklijke Karnavalraad roept op, met een typische Ninoofse banner

Ninove_blijf_in_au_kotb__002_
 

Carnavalisten zijn actieve personen die een gans jaar lang de baan op gaan. Eetfestijnen, vergaderingen, gezellig iets gaan drinken met de groepsleden, werken aan kostuums en praalwagens of samen op stap naar één of ander evenement.

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 mrt 2020
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

HALLE - REGIO - Colruyt werkt boodschappenoplossing uit voor de medewerkers van twee Belgische ziekenhuizen

Maxresdefault
Solucious© helpt personeel 2 ziekenhuizen bij boodschappen doen.
 
Colruyt  werkt met twee grote Belgische ziekenhuizen een oplossing op maat uit om de voedingsaankopen van hun medewerkers te kunnen leveren op hun werkplaats. Het ziekenhuispersoneel van UZ Leuven en UVC Brugmann zal binnenkort bestellingen online kunnen plaatsen. Via een apart logistiek netwerk zullen deze bestellingen afgeleverd worden in het betreffende ziekenhuis. De dienst zal geleidelijk aan worden uitgerold in afstemming met de ziekenhuizen. Zo wil Colruyt  voor de ziekenhuismedewerkers op termijn de zorgen over het aankopen van voedingswaren wegnemen voor henzelf en hun gezin zolang de coronavirus-crisis duurt. 

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 mrt 2020
Roger Swalens
ingezonden
 

Stad start Facebookgroep ‘Verspreid solidariteit NINOVE’

Editiepajot_ingezonden_logo_stad_ninove_

De voorbije dagen werden er in Ninove tientallen initiatieven gelanceerd van inwoners die elkaar willen helpen. Want een bezoek aan de apotheek, enkele boodschappen doen … voor sommige oudere of zieke inwoners, of mensen met een beperking, kan het niet meer. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 mrt 2020
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

NINOVE - Stad werkt aan fiscale maatregelen voor handelaars

Editiepajot_ingezonden_logo_stad_ninove_

Deze week ontvingen de Ninoofse bedrijven en handelaars een aangifteformulier voor de belastingen met een begeleidende brief. In de brief staat dat de bedrijven tegen 31 maart de aangifte moeten indienen. Het versturen van de brief heeft het ontvangen van de richtlijnen over de fiscale maatregelen op lokaal niveau, gekruist.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 mrt 2020
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

Gratis parkeren in groot NINOVE

Editiepajot_ingezonden_logo_stad_ninove_

Het parkeerbedrijf OPC zal tot en met 5 april geen controles meer uitvoeren in groot Ninove. Ook op de Shop & Go-zones kan je zonder enig probleem langer parkeren. Je hoeft dus geen ticketje meer te nemen. De volgende dagen gaan we dit ook duidelijk communiceren op de parkeerautomaten.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 mrt 2020
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

NINOVE - Werking woonzorgcentra in tijden van corona

Editiepajot-logo-ninove

Sinds 11 maart zijn alle woonzorgcentra gesloten voor bezoekers, als gevolg van de maatregelen tegen de verspreiding van het Corona-virus. Dit heeft uiteraard een grote impact, zowel op de bewoners als op de medewerkers. Ook in Ninove wordt er over gewaakt dat iedereen in de meest veilige omstandigheden kan werken.

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 mrt 2020
Jacky Delcour
ep
 

NINOVE - Verscherpte maatregelen tegen Coronavirus – sluiting stadhuis vanaf 18 maart

Editiepajot-logo-ninove

Om de veiligheid van onze bezoekers te garanderen, is vanaf morgen, 18 maart 2020, het stadhuis gesloten. Onze diensten blijven telefonisch en via e-mail bereikbaar.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 mrt 2020
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

REGIO - Recyclageparken moeten sluiten

Coronvir
ingezonden
 

Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir heeft beslist om deze namiddag 17 maart 2020 nog over te gaan tot een algemene sluiting van de Vlaamse afvalparken. “De recyclageparken in Vlaanderen kampen met een abnormale stijging van het aantal bezoekers. Nog te veel mensen trekken tegen de richtlijnen in naar het recyclagepark voor niet-noodzakelijke bezoeken. Ze brengen daarmee niet alleen zichzelf en het personeel, maar de hele bevolking in gevaar. T

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 mrt 2020
Roger Swalens
ingezonden
 

NINOVE- Dinsdagmarkt op 17 maart gaat niet door

Markt
 

In het kader van de bestrijding van het Coronavirus besliste burgemeester Tania De Jonge op maandag 16 maart 2020, op advies van de dienst noodplanning en de veiligheidscel van de stad, dat de openbare markt van dinsdag 17 maart 2020 niet mag plaatsvinden.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 mrt 2020
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

Aangepast onthaal politie NINOVE

Image1
 

In het kader van de opgelegde maatregelen omtrent het Corona virus, neemt de lokale politie Ninove volgende voorzorgen voor onbepaalde tijd. Wie in het commissariaat aangifte wil doen of klacht neerleggen, dient vanaf nu eerst telefonisch een afspraak te maken.

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 mrt 2020
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

GALMAARDEN - Eindelijk nog eens goed nieuws de recyclageparken blijven voorlopig open

Colpaert_galmaarden_containerpark_1__kopie_
De containerparken van Ilva blijven voorlopig nog open. - Foto Marc Colpaert
 

De ILvA-recyclageparken zoals dit in Galmaarden, Ninove og Geraardsbergen zullen de komende dagen volgens de normale openingsuren open zijn. Ook de afvalinzameling zal doorgaan volgens de afvalkalender. ILvA zal deze aanpak wel dagelijks evalueren. De recyclageparken bevinden zich buiten,  

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 mrt 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

REGIO - Eten, eten, eten, wij zijn volop aan het hamsteren

Img_20200313_105219_resized_20200313_115409499
Een lange rij mensen schuiven aan. - Foto Marc Colpaert
 

De warenhuizen draaien momenteel overuren want blijkbaar denkt iedereen plots in Vlaanderen dat er straks geen eten meer is. In Ninove was er zoveel volk op de baan dat het centrum even werd afgesloten. In Edingen kon men in sommige warenhuizen zelfs niet op de parking geraken, dus moesten mensen naar een ander warenhuis gaan. Het was gisteren al 

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 mrt 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

REGIO - Geen lessen meer, geen cafés of restaurants meer open vanaf zaterdag

Colpaert_galmaarden_landschap_3__kopie_
Heel wat winkels dicht, zet dan een stapje in de natuur. - Foto Marc Colpaert
 

De federale regering heeft zopas nieuwe maatregelen aangekondigd tegen het coronavirus. Heel belangrijk hierbij is dat er in de scholen geen les meer gaat gegeven worden, maar dat er wel een soort van opvang zal voorzien worden. En ook al ingrijpend cafés, bars en restaurants moeten de deuren sluiten

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 mrt 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

NINOVE - Update maatregelen in de bestrijding van het coronavirus

Editiepajot-logo-ninove

Nu de situatie ernstiger wordt besliste de veiligheidscel van de stad deze namiddag extra maatregelen te nemen voor de bestrijding van het coronavirus (Covid-19). Voorlopig tot en met 31 maart 2020 worden alle stedelijke evenementen afgelast, zowel binnen als buiten.

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 mrt 2020
Jacky Delcour
ep
 

NINOVE - Maatregelen tegen Coronavirus

Editiepajot-logo-ninove

Eind vorig jaar brak in China een nieuw coronavirus (Covid-19) uit. Intussen bereikte het virus ook ons land. De Belgische gezondheidsautoriteiten doen er alles aan om ieders gezondheid te beschermen. Deze aanbevelingen blijven van toepassing.

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 mrt 2020
Jacky Delcour
ingezonden
 
 

Laatste Nieuws

Jacky Delcour | 26 mrt 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jacky Delcour | 19 mrt 2020
Roger Swalens | 17 mrt 2020
Jacky Delcour | 14 mrt 2020
Jacky Delcour | 11 mrt 2020

archief