Artikels Archief van Ninove

C21

NINOVE - Erik van Looy komt met allereerste comedyshow naar Ninove

Editie_ninove_bib_2__kopie_
Illustratiebeeld. Foto Marc Colpaert
 

Erik Van Looy kennen we al seizoenen lang als de goedlachse en flamboyante presentator van ‘De Slimste Mens Ter Wereld’. Door zijn grenzeloze populariteit als quizmaster zouden we haast vergeten dat hij één van de meest succesvolle regisseurs van het land is en al zijn hele leven passioneel verslaafd is aan cinema en filmsterren. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 feb 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

NINOVE - Bestel nu uw valentijnsontbijt van de vzw Kapitein Baaf

Editie_ninove_brug_twee_3__kopie_
Illustratiebeeld.- Foto Marc Colpaert
 
VZW Kapitein Baaf pakt ook dit jaar uit met een valentijnsontbijtactie.  Deze vijfde editie zal dit jaar plaatsvinden op zaterdag 11 februari en zondag 12 februari. Dit ten voordele van de infrastructuur en ondersteuning van KSA Sint-Baafs Ninove.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 feb 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

GERAARDSBERGEN - De eerste gedichtencarrousel in The Preacher

Editie_galmaarden_gedichten_luk_2__kopie_
Willie (rechts) aan het werk tijdens een gedichtentocht in Galmaarden. - Foto Marc Colpaert
 

Ter gelegenheid van de Week van de Poëzie vond gisteren zondag in "The Preacher" op de Markt een eerste "Gedichtencarrousel" plaats, waarin 26 "poëten" uit Geraardsbergen en (de verre) omgeving een van hun gedichten brachten voor een enthousiast en talrijk opgekomen publiek. De gastdichters Astrid Arns (Gent) en Willie Verhegghe (Ninove) lazen voor uit eigen werk en er was ook nog een puik optreden van de welbekende taalvirtuoos, schrijver en performer Rick De Leeuw, 

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 jan 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

NINOVE - N-VA Ninove vraagt extra publieke laadpalen en deelwagens

Laadpaal_stadhuisninove

Recente cijfers tonen aan dat elektrificatie van de (bedrijfs)wagens de voorbije maanden enorm is toegenomen. Deze evolutie zal nog versterken de komende maanden en jaren. In alleenstaande woningen kan men nog relatief makkelijk een thuislaadpaal installeren maar niet iedereen heeft een oprit of garage voor de deur waar een privélaadpunt kan worden geïnstalleerd. Bij rijwoningen, in de binnenstad of het centrum van deelgemeenten is het 

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 jan 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

REGIO - Voor de 4de maal de Quiz for Specials

De_winnaars_van_de_okkernoot__kopie_
De winnaars
 
Op donderdag 26 januari  organiseerde Schoonderhage vzw, na 2 jaar onderbreking, voor de 4de maal de Quiz for Specials, een algemene kennisquiz op maat van hun bewoners. De winnaars waren De krachtpatsers, een ploeg van de Okkernoot in Denderwindeke. Er namen dit jaar 30 ploegen van 4-5 bewoners en een niet helpende begeleider deel. Niet enkel de verschillende afdelingen van Schoonderhage namen deel, er zijn bewoners van 
 

Klik hier om meer te lezen

 
29 jan 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

NINOVE - Concert ‘Coronation’ gaat in première op 3 maart in de ‘Spot’ in Denderhoutem

Flyer-coronation-a5__1_
 
Concert ‘Coronation’ gaat in première op 3 maart 2023 in de ‘Spot’ in Denderhoutem  Dameskoor VocAtom en jeugdkoor Farfalle worden geleid door dirigente Barbara Vandendriessche. Beide koren hebben gewerkt aan een nieuw repertoire. Op 3 maart 2023 nodigen VocAtom en Farfalle  alle liefhebbers uit voor de première van hun gezamenlijke nieuwe productie ’Coronation’. Beide  koren deelden in 2017 al eens de  
 

Klik hier om meer te lezen

 
27 jan 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

REGIO - Boekviering Some Body Help bij Museum Dr. Guislain in Gent

A_foto_menschaert_griet
Ingezonden foto
 

Op 27 januari om 20 uur presenteert Griet Menschaert afkomstig uit Vollezele haar nieuw kunstboek ‘Some Body Help’ bij Museum Dr. Guislain in Gent. Ze werkte samen met 3 schrijvers. Het concept ontstond tijdens de lockdowns, waarin geen fysiek contact mogelijk was, terwijl we er juist zoveel nood aan hadden. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 jan 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

NINOVE - DE PVDA Ninove nodigt jou uit voor haar 1 ste nieuwjaarsreceptie in het Oud Stadhuis

Editie_ninove_standbeeld_3__kopie_
Zij gaan ook. Foto Marc Colpaert
 
PVDA Ninove nodigt jou uit voor haar 1ste nieuwjaarsreceptie op zondagvoormiddag 29 januari om 10u. We zetten 2023 in met een drankje en een hapje en toespraken van: ★ Steven De Vuyst, PVDA-schepen in Zelzate & volksvertegenwoordiger in de Kamer,  ★ Joachim De Maeseneer, voorzitter PVDA Ninove. Dit gaat door in het Oud Stadhuis, Oudstrijdersplein 6 te Ninove van 10u-12u 
 

Klik hier om meer te lezen

 
25 jan 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

NINOVE - De actie de Driekoningen Bosplantdag was een groot succes

Np03
Ingezonden foto
 
De actie van Natuurpunt Ninove was een groot succes met meer dan 75 vrijwilligers die kwamen aanplanten. Er was zelfs een delegatie uit Pepinster. Dit als dankbaarheid voor het werk dat enkele van onze vrijwillgers daar ter plaatse gedaan hebben na de overstromingen. Natuurpunt Ninove nodigde iedereen uit op zaterdag 7 januari op haar Driekoningen Bosplantdag. Op die dag werd een bos van 2 hectare aangeplant

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 jan 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

NINOVE - N-VA Ninove vraagt meer aandacht voor de deelgemeenten

Samdeduffeleer2
Sam De Duffeleer

Onlangs verscheen in de pers een artikel met een overzicht van grote projecten die in 2023 in uitvoering gaan. Deze projecten hebben jammer genoeg enkel betrekking op de stadskern. De deelgemeenten worden andermaal in de vergeethoek geduwd. Sam De Duffeleer, bestuurslid N-VA Ninove en inwoner van Outer geeft Outer en Appelterre als voorbeeld.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 jan 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

NINOVE - Rondleidingen in de Abdijsite in Ninove op 8 januari

A_ninove_site_arch
Zicht op de opgraving van het gastenverblijf van de abdij. © SOLVA.
 

De terreinen voor de Abdijkerk te Ninove zullen in 2023 een metamorfose ondergaan. Archeologen van SOLVA onderzoeken sinds oktober in opdracht van Stad Ninove de ondergrond om zo meer te weten te komen over de geschiedenis van de norbertijnenabdij die er sinds de 12de eeuw gestaan heeft. De rondleidingen vinden plaats op zondag 8 januari tussen 13u-16u en duren ongeveer 30-40 min. De rondleidingen zijn gratis, en vooraf inschrijven is niet nodig 

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 jan 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

NINOVE - Een gratis zak compost voor uw oude kerstboom

Colpaert_galmaarden_kerstboom
Illustratiebeeld. Foto Marc Colpaert
 
Breng je kerstboom vanaf 9 januari naar het recyclagepark en krijg een zak compost van 40 liter. De kerstbomen zullen verhakseld en betrokken worden in een pyrolyse-project*, waarbij warmte en biochar worden gevormd, een biologische houtskool die CO2-neutraal is en als bodemverbeteraar kan gebruikt worden. 
 

Klik hier om meer te lezen

 
04 jan 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

REGIO - Een gezond, gelukkig nieuwjaar en 365 gelukkige dagen in 2023

Happy
De redactie van www.editiepajot.com  wenst iedereen een gelukkig nieuwjaar, dat al uw wensen en dromen in 2023 werkelijkheid mogen worden. In de eerste plaats een gezond 2023, want zeg nu zelf wat is er belangrijker dan een goede gezondheid. Verder hopen wij dat wat u ook van plan bent in dit nieuwe jaar dat al uw wensen en dromen mogen uitkomen? Wij duimen in ieder geval.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 jan 2023
redactie
redactie
 

REGIO - Alle treinperrons ook in open lucht rookvrij in alle stations van de NMBS vanaf 1 januari!

Editie_ninove_station_4
Niet meer roken op de perrons.- Foto Marc Colpaert
 
Wie in 2023 op een perron staat in Tollembeek, Herne, Ninove of Geraardsbergen en in alle andere stationsvan de NMBS, weet dan dat roken echt niet meer mag.Een gewaarschuwde man is er twee waard en een vrouw drie! Vanaf 1 januari mag er niet meer gerookt worden op de perrons in de stations van de NMBS. Dus roken in openlucht is bij deze niet meer mogelijk op de perrons. Het volledige spoorwegdomein wordt rookvrij en NMBS lanceert een bewustmakingscampagne voor de reizigers. 

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
31 dec 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

NINOVE - Handelskernvernieuwing komt er aan in het centrum van Ninove

Editie_ninove_braderie_3__kopie_
Illustratiebeeld foto Marc Colpaert
 
Het centrum van Ninove ondergaat binnenkort een heuse makeover. De zone van het Oudstrijdersplein tot de Lavendelstraat en de Biezen- en Kaardeloodstraat wordt grondig hertekend. Met deze facelift wordt de stadskern zeker en vast aantrekkelijker. Maarten Van Nieuwenhove, die als projectleider voor de stad de plannen beheert geeft meer uitleg. 
 

Klik hier om meer te lezen

 
31 dec 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

NINOVE - Bekendmaking Publieke raadpleging Start- en procesnota RUP Inghelantsite

Editie_ninove_stad_4__kopie_
Foto Marc Colpaert
 

De stad organiseert van 21 december 2022 tot en met 18 februari 2023 een publieke raadpleging over het RUP Inghelantsite. In die periode kunnen de start -en procesnota geraadpleegd worden op www.ninove.be of na afspraak bij de dienst Ruimtelijke Ordening (Centrumlaan 100, 9400 Ninove). Suggesties kunnen uiterlijk tot 17 februari 2023 overgemaakt worden.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
31 dec 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

REGIO - Animal Rights zette de meest gehoorde mythes over de jacht op een rijtje

A_konijn_3
Het zinloos doodschieten van onschuldige beesten is nooit goed te praten. - ingezonden foto
 

Zowel in België als in Nederland is het doodschieten van wilde dieren nog steeds een populair tijdverdrijf. Jagers grijpen iedere gelegenheid aan om sympathie op te wekken voor hun bloedsport: ze verspreiden desinformatie en drogredenen om de publieke opinie gunstig te stemmen. Zo wordt vaak beweerd dat de dieren die door jagers gedood worden nauwelijks of geen pijn ervaren wanneer ze worden neergeschoten. Maar dit is zelden het geval. Heel wat dieren worden enkel verwond, weten te ontkomen en sterven daarna soms nog na een akelige doodstrijd. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 dec 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

N-VA NINOVE maakt goede voornemens voor Ninoofs stadsbestuur en wenst meer verkeersveiligheid in 2023

Jeroenvanassche_profielfoto__1_
Jeroen Van Assche.- Ingezonden foto
 

Tijdens de eindejaarsperiode staan veel mensen eens stil bij het afgelopen jaar en het maken van goede voornemens. Hoewel de week van de mobiliteit al een poosje achter de rug ligt, trekt Jeroen Van Assche (bestuurslid N-VA Ninove) de lijn door met een aantal goede voornemens, gericht aan het stadsbestuur, voor meer handhaving en sensibilisering in 2023. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 dec 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

NINOVE - N-VA Ninove wil patsergedrag aan banden leggen

Politievoertuigninove_gebouw
Ingezonden foto
 
Naar aanleiding van klachten bij bewoners in de stadskern en het begin van een nieuw jaar, vraagt Jeroen Van Assche (bestuurslid N-VA Ninove) enkele aanpassingen in het politiereglement om straatraces en zogenoemde ‘boomcars’ of ‘patserwagens’ aan banden te leggen. Dat zijn opgedreven auto's met een lawaaierige motor en luide muziek. 

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 dec 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

NINOVE - Kom meehelpen met de Driekoningen Bosplantdag op 7 januari in Ninove

Bos__kopie_
Kom mee bomen aanplanten.- Foto Marc Colpaert
 

Straks is het 2023 tijd dus voor nieuwe goede voornemens.  Daarom nodigt Natuurpunt Ninove jullie op zaterdag 7 januari 2023 uit op haar Driekoningen Bosplantdag in de Waagstraat, 9404 Ninove. Op die dag zullen we een bos van 2 hectare aanplanten in de grootste bosuitbreidingszone van Vlaanderen en om dit te realiseren hebben we jullie hulp nodig. Wij verwelkomen jullie graag aan de Natuurpuntstal die we voor de gelegenheid Nieuwjaarssfeervol hebben ingericht. De aanplant start vanaf 11.00u.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 dec 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 

Laatste Nieuws

Marc Colpaert | 29 jan 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief