Artikels Archief van Ninove

Verkiezing prins en prinses der senioren carnaval NINOVE

2020-02-16_prins_en_prinses_der_senioren__1_a
 

Zondag 16 februari ging het carnavalsfeest der senioren door, Lindsay zorgde alvast voor veel sfeer met schlagers en meezingers. Daarna was het tijd voor de verkiezing van de prins en de prinses der senioren. Als je in Ninove woont, minstens 55 jaar bent en nooit eerder seniorenprins- of prinses bent geweest, kon je u kandidaat stellen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 feb 2020
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

NINOVE - Aanstelling 60ste stadsprins

2020-02-15_aanstelling__60_ste_stadsprins__1_
 

De aanstelling van de 60ste stadsprins is in de eventhal Cloë een feestje geworden die een jubileum waardig is. Daarvoor zorgden een schitterende carnavalsambiance en natuurlijk ook de kersverse prins Vitsken samen met een uitgelaten massa carnavalisten.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 feb 2020
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

Geen wegwerpbekers meer aan buitentogen carnaval NINOVE

Editiepajot-logo-ninove

De stad zat recent samen met de horeca-uitbaters om te bekijken hoe zij kunnen voldoen aan de nieuwe Vlaamse regelgeving rond herbruikbare bekers bij evenementen. Sinds 1 januari 2020 is het nl. in heel Vlaanderen verboden om op evenementen drank te serveren in wegwerpbekertjes of eenmalige drankverpakkingen zoals blikjes, drankkartons, petflesjes of niet-herbruikbare glazen flessen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 feb 2020
Jacky Delcour
ep
 

NINOVE heeft zijn dertiende BIN

Editiepajot-logo-ninove

Ninove heeft er een nieuw BuurtInformatieNetwerk (BIN) bij. BIN Witkap werd op 5 februari officieel goedgekeurd door de overheidsdienst Binnenlandse Zaken. Dat brengt het totaal intussen op 13 BIN’s, en een 14de zit in een opstartfase.

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 feb 2020
Jacky Delcour
ep
 

NINOVE - Ouderenadviesraad Ninove zoekt voorzitter en secretaris

Editiepajot-logo-ninove

De ouderenadviesraad, de adviesraad waarin Ninovieters ouder dan 55, een visie ontwikkelen en adviezen uitbrengen over alles wat Ninoofse senioren aanbelangt, zoekt een nieuwe voorzitter en secretaris!

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 feb 2020
Jacky Delcour
ep
 

NINOVE - Oxfam wereldwinkel met eerlijk ontbijt

Eerlijk_ontbijt_appelterre
 

Oxfam Wereldwinkel Ninove organiseert op zondag 16 februari 2020 haar jaarlijks Eerlijk Ontbijt. Iedereen is welkom vanaf 8u tot 11u30 in zaal Pax, Appelterredorp 13, Appelterre-Eichem. Voor € 12 kan je genieten van een ontbijtbuffet met tal van Fairtrade-producten. Voor kinderen tot 12 jaar bedraagt de prijs € 5.

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 feb 2020
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

NINOVE - JazzMaDD 10jaar "Tied & Nyckled"

Tied___nyckled__1_ab
 

In Zweden wordt de viola da chiavi ‘nyckelharpa’ genoemd, waar ze de laatste 400 jaar bleef verder leven ondanks haar verdwijning in Centraal Europa. Het Zweedse woord nyckel betekent ‘sleutel’ of ‘toets’, harpa staat voor ‘snaarinstrument’, men zou het dus kunnen vertalen als ‘sleutelvedel’.

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 feb 2020
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

NINOVE groepeert de inschrijvingen van vrijetijdsactiviteiten stadsdiensten via 1 digitaal kanaal

Editiepajot-logo-ninove

Je kind inschrijven voor een sport- of jeugdkamp, speelpleinwerking of naschoolse kinderopvang in ’t Kadeeken? Dat kan voortaan via 1 digitaal kanaal! IBO ’t Kadeeken werkte al een aantal jaar met Ticketgang voor de inschrijvingen in de naschoolse kinderopvang.

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 feb 2020
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

NINOVE - Formatie politie zorgt voor meer blauw op straat en in de wijken

Editiepajot-logo-ninove

De gemeenteraad van 30 januari keurde de nieuwe personeelsformatie van de politie goed. Dit kadert in de doelstelling in het meerjarenplan 2020 – 2025 om in te zetten op een sterke gemeenschap.

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 feb 2020
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

NINOVE - Hey, SAVA met u?

2020-03-02_marketing_bureau_sava__1_a
 

SAVA is een full service marketing bureau, een bende jonge heroes die geen enkele uitdaging uit de weg gaan. Het bureau opende zijn deuren in Ninove op 3 februari 2020. Ze gaan voor perfectie en streven telkens opnieuw naar een langdurige klantenrelatie.

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 feb 2020
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

NINOVE - Leerlingen Hartencollege Secundair Onderwijs Onderwijslaan leren senioren werken met de smartphone

2020-31-01_workshops_rond_de_smartphone__1_ab
 

Op donderdag 23 en 30 januari 2020 vonden de workshops rond de smartphone van Digisenior plaats op onze school. De leerlingen van 6 Office en Retail hebben hun best gedaan om de senioren zo goed mogelijk te begeleiden rond de werking van de smartphone en het aanleren van nieuwe apps op de smartphone.

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 feb 2020
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

Prinsaanstelling van 60 jaar carnaval NINOVE gaat door op zaterdag 15 februari 2020

2020-15-02__aankondiging_prins_aansrelling__1_ab
 

Alle carnavalisten zijn aan het aftellen naar het carnavalsweekend, maar eerst is er de prinsaanstelling. Op zaterdag 15 februari zakken ze massaal af naar de eventhal Cloë voor de aanstelling van de nieuwe Prins carnaval. Wie gaat de carnavalsprins worden tijdens 60 jaar carnaval?

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 feb 2020
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

NINOVE - Mallaardparking onderging ‘extreme make-over’, 127 parkeerplaatsen op wandelafstand handelskern

Editiepajot-logo-ninove

In Ninove opende het stadsbestuur de nieuwe stadsrandparking op de Mallaard. Met de parking komen er 127 comfortabele parkeerplaatsen bij op wandelafstand van de handelskern en drukke Pamelstraat-Nederwijk

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 jan 2020
Jacky Delcour
ep
 

LIEDEKERKE / NINOVE - De Kaffeegieters ontvingen 1000€ ontvangen van Hubert en Riet van Bier- en Wijnhandel De Neys–Asselman

2020-25-01_cheques_kotk_de_kaffeegieters__10_ab
 

De Kaffeegieters fietsen in 2020 voor de 4de maal de 1000km voor Kom Op Tegen Kanker tijdens het Hemelvaartweekend. Vooraleer zij kunnen starten, dienen zij 11.000€ te verzamelen. Dit geld gaat integraal naar het kankeronderzoek.

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 jan 2020
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

Carnaval NINOVE “De Prinsencaemere”

Prinsencaemere_groepsfoto2020__002_
 

“De Prinsencaemere van Ninove” vanaf zaterdag 01/02/20 tot en met zaterdag 08/02/20 een tentoonstelling organiseert over “22 jaar Don Augustprijs”. Deze gaat door in het Oud Stadhuis van Ninove, alle dagen geopend van 09.00 tot 17.00 en enkel donderdagavond tot 21.00.

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 jan 2020
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

Neos NINOVE in het voorjaar van 2020…

De_frivole_framboos__2_a
 

Na de comedy-voorstelling met Bert Kruismans en Jan De Smet van donderdag 23 januari  en de Nieuwjaarsreceptie van dinsdag 28 januari volgt er op donderdag 6 februari  dan weer een winterwandeling, deze keer in Denderwindeke. Iedereen is welkom en kan mee. Afspraak om 14u aan ‘De Kroon’ in Denderwindeke. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 jan 2020
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

NINOVE - Twaalf sluikstorters gevat. Samenwerking actiegroep en stad heeft resultaat, stad plant bijkomende maatregelen

Sluikstort

De Ninoofse zwerfvuiljagers en Stad Ninove hebben het nieuwe jaar sterk ingezet. Het eerste weekend van 2020 verzamelden de zwerfvuiljagers een 40-tal zakken huisvuil, die ondertussen stuk voor stuk door medewerkers van de stad werden doorzocht. Die zoektocht leidde tot de identificatie van 12 sluikstorters, die allen een forse boete mogen verwachten.

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 jan 2020
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

NINOVE - Stad zet kwetsbare groepen op de fiets

Editiepajot_ingezonden_logo_stad_ninove_

Inzetten op de leefbaarheid van onze stad, dat is een van de doelstellingen die de stad meenam in haar meerjarenplan 2020-2025. 1 van de projecten die daartoe moet bijdragen, is het fietsproject van Het Sociaal Huis, de sportdienst, Teledienst en de werkgroep armoede (een vertakking van het Regionaal WelzijnsOverleg).

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 jan 2020
Jacky Delcour
ingezonden
 

Een taart met 80 kaarsjes: NINOVE viert Mariette Vanhalewijn

Uitnodiging_verjaardag_mariette_vanhalewijn
 

‘Een koffertje vol dromen’, ‘Een schaap met witte voetjes’, ‘Floris en Floriaantje’, ‘De kleine heks Elena’, ‘Kleine Adam’: bij wie in de jaren 1970 en 1980 jong was en graag las (of gaarne voorgelezen werd), maakt het hart nu een vreugdesprongetje van herkenning. Het zijn allemaal boeken van Mariette Vanhalewijn, in die periode een van de populairste jeugdauteurs van Vlaanderen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 jan 2020
Jacky Delcour
ingezonden
 

JAZZ~MADD in Aalst en NINOVE Ten huize Rebecca

Mqdefault

Sologitarist Reinier Voet speelde jaren lang als ritmegitarist voor ‘gypsy-jazz’ sologitaristen. Hij toerde en nam cd’s op met Fapy Lafertin en Jimmy Rosenberg. Als solist in zijn eigen band ‘Reinier Voet & Pigalle44’, samen met ritmegitarist Jan Brouwer, toerde hij in Europa, de Verenigde Staten en Indonesië.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 jan 2020
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 

Laatste Nieuws

Jacky Delcour | 17 feb 2020
Jacky Delcour | 09 feb 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jacky Delcour | 05 feb 2020
Jacky Delcour | 03 feb 2020
Jacky Delcour | 27 jan 2020
Jacky Delcour | 26 jan 2020

archief