Artikels Archief van Ninove

C21

NINOVE - Het Ninia Shopping Center bestaat 20 jaar en dus is het feest van 1 tot 8 oktober

Editie_ninove_ninia_2__kopie_
Feest in het Ninia Shopping Center.- Foto Marc Colpaert
 
Ninia Shopping Center blaast 20 kaarsjes uit en dat gaan ze niet zomaar laten voorbijgaan. Na 20 jaar bestaan, blijft het Ninoofse shoppingcenter met zijn 30 winkels en 3  horecazaken, een aangename lokale ontmoetingsplaats voor de 2,5 miljoen bezoekers  per jaar. Dit verdient gevierd te worden. Van zaterdag 1 tot en met zaterdag 8 oktober  trakteert Ninia Shopping op leuke acties en spectaculaire animaties. De parking is de hele week gratis. 
 

Klik hier om meer te lezen

 
29 sep 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GERAARDSBERGEN - SOS Wilde Dieren zet de deuren open voor het publiek

Egeltuin__2_
Een egeltuin bij SOS Wilde dieren.- Foto ingezonden
 
Op  zondag 2 oktober is het weer zover! Vanaf 10 uur stelt SOS Wilde Dieren  zijn deuren open voor het grote publiek.  Zo kan je niet enkel nader kennismaken met de werking van ons opvangcentrum, maar ook met alle wilde dieren die bij ons te gast zijn. De toegang is nog steeds gratis al mag u natuurlijk steeds lid of ere-lid worden. 

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 sep 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

5e Herfstquiz Davidsfondsafdelingen van Denderwindeke en NINOVE

Image1

Op vrijdagavond 28 oktober organiseren de Davidsfondsafdelingen van Denderwindeke en Ninove hun 5e Herfstquiz, met logistieke ondersteuning van Davidsfonds Meerbeke.

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 sep 2022
Sam Herremans
ingezonden
 

NINOVE - De Oxfam Wereldwinkel organiseert een eerlijk ontbijt op 25 september

Editie_ninove_oxfam_2__kopie_
De Oxfam winkel.- Foto Marc Colpaert
 
Oxfam Wereldwinkel Ninove organiseert op zondag 25 september 2022 zijn Eerlijk Ontbijt. Iedereen is welkom vanaf 8u tot 11u in zaal Pax, Appelterredorp 13, Appelterre-Eichem. Voor € 15 kan je genieten van een ontbijtbuffet met tal van Fairtrade-producten. Voor kinderen tot 12 jaar bedraagt de prijs € 6. 
 

Klik hier om meer te lezen

 
23 sep 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GERAARDSBERGEN/NINOVE - Maak kennis met kunstenaars Ingrid De Vuyst en Staf Sunaert

20220911_114703__kopie_
Staf en Ingrid tijdens de stripbeurs in Aalst.- Foto marc colpaert
 

Ingrid De Vuyst uit Ninove en Staf Sunaert uit Geraardsbergen zijn allebei gebeten door de microbe van het schrijven en tekenen van stripverhalen en als illustrator. Wij hadden een gesprek met dit duo tijdens de stripbeurs in Aalst in september. Staf Sunaert is tevens de organisator van het Stripfestival in Geraardsbergen, Kunstenaar en Scenarioschrijver van stripverhalen  

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 sep 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

DENDERWINDEKE - Een garageverkoop op zondag 25 september

A__a_de_gezinsbond

De Gezinsbond van Denderwindeke organiseert op zondag 25 september een garageverkoop in hun gemeente, dit van 9 tot 16 uur. Woon je in Denderwindeke of ben je lid van de gezinsbond Denderwindeke en woon je de buurtgemeentes? Heb je een hoop spullen op zolder die je niet meer gebruikt? Overbodige babyspullen en speelgoed? Rommel allerlei? 

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 sep 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

N-VA NINOVE organiseerde een opruimactie van zwerfvuil in alle deelgemeenten van Ninove

N-vaninove_opruimactie1
Ingezonden foto's
 
De N-VA-afdeling van Ninove hield afgelopen zaterdag 17 september naar aanleiding van 'World Cleanup Day' een opruimactie van sluikstortafval en zwerfvuil in Ninove, Appelterre en Voorde. Wereldwijd nemen honderdduizenden vrijwilligers uit 180 landen deel aan 'World Cleanup Day' om de planeet een extra schoonmaakbeurt te geven.
 

Klik hier om meer te lezen

 
18 sep 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

NINOVE - Fiesta Europa de internationale feestelijke markt te gast in het Ninia winkelcentrum

Editie_ninove_wortel_carnaval_1__kopie_
Feest ter hoogte van het Ninia Shopping Center. - Foto Marc colpaert
 

Fiesta Europa, het leukste evenement voor jong en oud, is naar jaarlijkse gewoonte tijdens de Week van de Mobiliteit opnieuw te gast aan het Ninia winkelcentrum ​in Ninove op 16, 17 en 18 september 2022. Fiesta Europa is een internationale feestelijke markt. Als bezoeker kan je er komen ONTDEKKEN, PROEVEN en GENIETEN van al het moois en lekkers dat ons continent te bieden heeft.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 sep 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

NINOVE - KWB Ninove-Pollare en Ferm-Ninove samen de fiets op

Editie_ninove_fietsen_kwb_1a__kopie_
Sportieve mensen trokken met de fiets op stap.- Foto Marc Colpaert
 

Vanuit Ninove sprongen enkele sportievelingen de fiets op om samen te genieten van een leuke fietstocht, die bracht hen ondermeer naar de Heetveldemolen in Galmaarden. Dit op de open monumentendag op zondag 11 september. Daar aangekomen konden de deelnemers ondermeer de molen gaan bekijken en een lekker biertje of een frisdrank nuttigen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 sep 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

NINOVE - Ninoofse biënnale actuele kunst biedt gratis KRASJ-concerten en een nocturne

Editiepajot-logo-ninove

KRASJ, de biënnale actuele kunst, startte veelbelovend op 3 en 4 september. De komende vier weekends, tot en met 2 oktober, kan je op zes locaties in het centrum van Ninove terecht voor een ‘(on)mogelijke ontmoeting’ met het werk van 14 kunstenaars, uitgenodigd door curator Ante Timmermans. Maar er staan ook drie gratis concerten in de kapel van het Klooster HH Harten, de startlocatie in de Burchtstraat, op het programma.

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 sep 2022
Sam Herremans
ingezonden
 

NINOVE - Gratis proeflessen in de sporthal van Ninove

Editie_ninove_standbeeld_lopers_3__kopie_
Deze twee komen zeker een kijkje nemen.- Foto MarcColpaert
 
September is de Maand van de sportclub. Ook wij nemen dit jaar weer deel met gratis proeflessen tijdens de maand september. Onze eerste lessen starten op 10 september. Dansers kunnen gratis langskomen in de sporthal van Ninove om te proeven van ons dansaanbod. Voor de kleuters zijn de danslessen op zaterdagvoormiddag, voor de lagere school op donderdagavond. Vanaf zaterdag 24 september starten we ook terug met een reeks peuterdans. 
 

Klik hier om meer te lezen

 
08 sep 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

NINOVE - Breng eens een bezoekje aan de steenbakkerij Hove op zondag 11 september

A_ninove_hove
 
De steenbakkerij Hove in Ninove is de laatste in Vlaanderen waar in een ringoven handgevormde bakstenen gebakken worden, o.m. voor de restauratie van gebouwen. Het is een unieke plek waar onroerend, roerend en immaterieel industrieel erfgoed overleven. Tijdens de Open Monumentendag op zondag 11 september e.k. wordt deze site opengesteld voor het publiek. Bezoekers zullen dan ook kunnen zien en beleven hoe de bakstenen gevormd worden en voor het drogen gestapeld worden.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 sep 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

NINOVE - Jaarmarkt in het centrum van Ninove ook nog op zondag

Editie_ninove_nachtergaele_braderie_1__kopie_
Braderie ook bij familiezaak juwelen Nachtergaele in Ninove -10%. - Foto Marc Colpaert
 
Op zaterdag 3 en ook nog  op zondag 4 september is het jaarmarkt in de stad en kan je volop shoppen op de braderie en snuisteren op de rommelmarkt,. Je kan er ook een terrasje doen en genieten van gratis optredens. Van Evergreen live en K3!  Voor de kleinsten is er naast de springkastelen en mini kermis ook een optreden voorzien van Dino's Dolle Kinderdisco. 

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 sep 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

REGIO – Beleef een leuk dartstornooi want Darts Travel heeft nog tickets voor Wieze

Darts_travel_belgian_darts_open__3_
 

Kurt Derauw uit Tollembeek  is sinds vorig jaar actief bezig met het organiseren van reizen naar tal van dartstornooien, niet enkel in België maar ook ver daarbuiten. Hij speelt zelf geen darts, maar hij werd na contact met heel wat enthousiaste en gemotiveerde dartsfans door de microbe gebeten. Hij kreeg een heel warm gevoel bij de dartswereld en wilde graag iets doen. Dan kijk je al snel bij waar je mogelijkheden en expertise liggen, en was de stap om busreizen naar dartswedstrijden te organiseren, snel gezet. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 sep 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

NINOVE - Audit Vlaanderen brengt ernstige tekortkomingen aan het licht binnen Ninoofse stadsdiensten

A_karolienderoose_profielfoto

Audit Vlaanderen deed onderzoek naar mogelijke onregelmatigheden en grootschalige fraude bij lokaal bestuur Ninove m.b.t. het afleveren van rijbewijzen en reispassen bij de dienst Burgerzaken. De aanleiding hiervoor waren vastgestelde onregelmatigheden bij de dienst burgerzaken van de gemeente Anderlecht. In antwoord op een schriftelijke vraag van Karolien De Roose (gemeenteraadslid N-VA) werd het audit rapport overgemaakt aan de gemeenteraadsleden. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 sep 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

NINOVE - Philimoncello opent de deuren in het Ninia Shopping Center.

Editie_ninove_ninia_2__kopie_
Een nieuwe zaak in het Ninia center.- Foto Marc Colpaert
 
Philimoncello, de winnaar van de 2de editie van de “Win your pop-up shop”, opent op 1 september zijn deuren in Ninia Shopping Center in Ninove In het voorjaar ging Ninia met de 2de editie van de wedstrijd “Win Your Pop-up Store” op zoek naar ambitieuze ondernemers met de droom om een eigen zaak te openen. Uit alle deelnemers kwam Philimoncello als winnaar uit de bus. De bedenker van dit concept, Philip Claeys 
 

Klik hier om meer te lezen

 
31 aug 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

NINOVE - Jaarmarkt in het centrum van Ninove

20220817_155430
Foto Marc Colpaert
 
Op zaterdag 3 en zondag 4 september is het jaarmarkt in de stad en kan je volop shoppen op de braderie en snuisteren op de rommelmarkt,. Je kan er ook een terrasje doen en genieten van gratis optredens. Van Evergreen live, Celien & Margriet Hermans en K3!  Voor de kleinsten is er naast de springkastelen en mini kermis ook een optreden voorzien van Dino's Dolle Kinderdisco. 

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
31 aug 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

NINOVE - Aansluiting Denderleeuw opnieuw een dood spoor voor traject Aalst-Ninove

Trein__kopie_
De trein is altijd een beetje reizen. - Foto Marc Colpaert
 

Sinds het nieuwe vervoersplan van de NMBS in december, is er knip in de treinverbinding tussen Aalst en Ninove. Pendelaars moeten overstappen in Denderleeuw. “De aansluiting hier wordt achter niet gegarandeerd. Daardoor zijn veel reizigers vaak een uur en 23 minuten onderweg voor een traject van slechts 15 km,” verduidelijkt federaal Kamerlid, 

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 aug 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

NINOVE - Nu ook een Bike Republic winkel in Ninove

A_bikerepublic_ninove_002__kopie_
Ingezonden foto
 
Bike Republic zet expansie verder met overname van CycloM-winkels in de  Denderstreek Bike Republic, de fietsenketen van Colruyt Group, neemt vanaf 1 september 2022 CycloM in Ninove  en Aalst over. Beide winkels worden binnenkort in een Bike Republic-jasje gestopt. Het team van  CycloM blijft weliswaar op post. Bike Republic Aalst en Ninove worden inmiddels de 26e en 27e winkel  van Bike Republic en volgen kort na de overname 
 

Klik hier om meer te lezen

 
28 aug 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

NINOVE - Ninoofse Wettels mikken op de WK-titel

Wbqa_fo
Ingezonden foto
 

Ninoofse Wettels mikken op WK-titel in discipline culinair BBQAfspraak op 3 en 4  september in het stadspark van Torhout. Het Ninoofse Wettels on fire BBQ-team, dat volgend jaar 10 kaarsjes uitblaast, gaat ‘s  werelds grootse uitdaging aan tijdens het WK WBQA (wereldkampioenschap Culinair BBQ)  op 3 en 4 september in het Stadspark in Torhout. Na de disciplines SCA (Steak Cookoff  Association), waarin alles draait rond die ene perfecte steak, 

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 aug 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 

Laatste Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 31 aug 2022

archief