Artikels Archief van Bruegel 2019

C21

Fijne feestdagen!

Wenskaart_nk_ep_2023
 

Fijne feestdagen!

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 dec 2023
Redactie Editiepajot
 

We zijn terug!

Beste lezer van Editiepajot,

31 dagen hebben jullie ons moeten missen.

Eind september zou het doek definitief vallen over onze internetkrant.

30 september, hoop

Op 30 september konden jullie misschien nog ons laatste bericht lezen: ‘Editiepajot komt terug’.

Er kwam dan toch een sprankeltje hoop.

Dat terugkomen heeft dagen en liters bloed, zweet en tranen gekost :-).

De hosting was opgezegd, de server was opgezegd, Editiepajot draaide op een stokoude versie, allemaal problemen die moesten opgelost worden. Gelukkig was er nog een backup gemaakt.

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 okt 2023
Redactie Editiepajot
 

Brussels Beer Project viert zijn 10de verjaardag met de nieuwe Brusselse geuze

Bbp_-_geuze_-_dansaert__9_
 

 Brussels Beer Project (BBP) kondigt de lancering aan van zijn nieuwste creatie: zijn allereerste Gueuze. Gueuze is de 'champagne van Brussel' of het excentrieke wonder van de brouwerswereld dat zijn stempel heeft gedrukt op de geschiedenis van onze hoofdstad. Terwijl Brussel in het begin van de 20e eeuw kon bogen op een grote variëteit aan lokale gueuzes, is Cantillon in Brussel al tientallen jaren de enige overlevende van dat gouden tijdperk.

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 sep 2023
Marc Sluys
 

Hubertusviering in Sint Anna PEDE op 5 november

Image
 

Na 2 corona-jaren willen we de draad terug opnemen en proberen deze mooie traditie verder te zetten .Door veel reclame te maken hopen we op een grote opkomst naar ons gezellige dorp(je) Sint Anna Pede .

 

Klik hier om meer te lezen

 
31 okt 2022
Marc Sluys
 

Overlijdensbericht Karel Severs

Rb_karel_severs_1
 

Wij melden met intens verdriet het overlijden van onze chef advertentiedienst, Karel Severs, tevens opa van Sam Herremans.

 

We gaan zijn jarenlange inzet voor onze krant enorm missen.

 

Onze oprechte deelneming aan zijn echtgenote, kinderen en familie.

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 jun 2022
 

HERNE/BEVER kunnen terugblikken op een uiterst geslaagde Buitenspeeldag

1_chiro_jongens_herne
HERNE/BEVER kunnen terugblikken op een uiterst geslaagde Buitenspeeldag - Foto ingezonden
 

Buitenspeeldag 2022 in het Dominicanessenklooster in een co-organisatie tussen de lokale besturen van Herne en Bever was een schot in de roos. Daar had het excellent lenteweertje zeker de hand in. Maar de haast perfecte voorbereidingen, de hulp van de beide gemeentelijke technische diensten en het rijk aanbod aan ontspannings- en speelattracties waren er beslist ook niet vreemd aan. Een TOPPER moest het worden en zo geschiedde......

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 apr 2022
Godelieve Deschuyffeleer
Ingezonden foto's
 

Beste wensen 2022!

Editiepajot_2022
 

Wij wensen onze talrijke en trouwe lezers, adverteerders en medewerkers een gelukkig, maar vooral gezond 2022, met meer contacten en veel leesplezier!

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 jan 2022
EP
EP
 

GERAARDSBERGEN - Lokaal Bestuur en Noord-Zuidkoepel lanceren fairtradespaarkaart

Ft-spaarkaart
 

Tijdens deze Week van de Korte Keten (15 t.e.m. 23 mei) lanceren het lokaal bestuur en de Noord-Zuidkoepel Geraardsbergen een fairtradespaarkaart. Hiermee willen ze niet alleen fair trade maar ook de korte ketenhandelaars uit onze stad belichten.

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 mei 2021
Jimmy GODAERT
Jimmy GODAERT
 

In de ban van het Eurovisiesongfestival met Benny

Benny_in_stockholm
Benny in Stockholm. Foto ingezonden
 

 Graag laten we je kennis maken met Benny Van Roey uit Halle. Al enkele jaren weerman bij de Halse radio Victoria. Nu krijgt hij ook de kans om een radioprogramma te maken over zijn andere passie: het Eurovisiesongfestival. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 mei 2021
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

BEERSEL Gemeenteraad keurt alternatieve berekeningswijze werkingssubsidies goed

Editiepajot_bart_devill___beersel
EP
 

 Op de jongste gemeenteraad van Beersel werd een alternatieve berekeningswijze voor de werkingssubsidies 2021 cultuur, jeugd en sport goedgekeurd. Dit was een bekrachtiging van een collegebeslissing van 17 februari 2021. Voor enige toelichting zorgde Elsie De Greef(N-VA) schepen van Cultuur

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 apr 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL / HALLE / NINOVE - De laatste kans voor de allerbeste salondeals bij Citroën Vandergucht

Beeld_editiepajot
 

Januari... In 'normale omstandigheden' betekent dat de maand van het Autosalon in Brussel. Dit jaar helaas niet... Maar dat houdt Citroën Vandergucht, een enthousiast team gedreven door ervaring en met filialen in Dworp, Halle en Ninove, niet tegen om jou de beste saloncondities aan te bieden! Intussen zijn de allerlaatste dagen van het Salon ingezet, en dat betekent dat je nog maar weinig tijd hebt om de beste deals te sluiten.

 
 

Klik hier om meer te lezen

 
27 jan 2021
Sam Herremans
ingezonden
 

Nieuwjaar 2021

Editiepajot

Wij wensen onze talrijke en trouwe lezers, adverteerders en medewerkers een gelukkig, maar vooral gezond 2021, met meer contacten en veel leesgenot!

 
 

Klik hier om meer te lezen

 
01 jan 2021
Sam Herremans
ep
 

REGIO - Wees zuinig met het drinkwater

Foto_tentoon_10__kopie_
Wees zuinig met water. - Foto Marc Colpaert
 
De voorbije dagen steeg het gemiddelde dagverbruik van drinkwater, terwijl de hittegolf nog maar pas begonnen is. Daarom roept provinciegouverneur Lodewijk De Witte de inwoners van Vlaams-Brabant nogmaals op om zuinig om te springen met water.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 aug 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Cuvée Lambikstoemper voor 20 jaar De Lambikstoempers vzw

Img_9826
Cuvée Lambikstoemper Foto Ingezonden
 

  Cuvée Lambikstoemper, een nieuwe ‘Oude Geuze’ naar aanleiding van het 20-jarig bestaan van De Lambikstoempers vzw. Naar aanleiding van haar 20-jarig bestaan brengt De Lambikstoempers vzw een Oude Geuze, een door de Europese Gemeenschap beschermde benaming, op de markt.

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 aug 2019
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

TERNAT/Regio - Totaalspectakel "De Ezels van Bruegel"

Img_2863
Walter Evenepoel, initiatiefnemer, uiterst rechts op de foto: “We willen vandaag tonen aan de mensen in welke wereld Bruegel leefde.
 

In Cultureel Centrum De Ploter werd "De ezels van Bruegel" voorgesteld, een totaalspectakel waaraan in totaal meer dan honderd acteurs, muzikanten, kleermakers, decorbouwers, enz.meewerken. Het theaterstuk wordt opgevoerd in september en oktober 2019 in zes cultuur- en gemeenschapscentra in de regio Pajottenland & Zennevallei. Met de productie reist ook een kleine historische tentoonstelling mee. Tickets

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 jun 2019
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Bruegel in de Bloemenstoet

Img_2772
 

Het Bruegeljaar inspireerde ook de organisatoren van de jaarlijkse bloemen- en Folklorestoet. Deelnemers mochten een van de werken van de kunstschilder als thema nemen voor hun wagen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 jun 2019
Guido Van Cauwelaert
Rony Vandenabbeele
 

Vicky Goossens is Bruegelbakker 2019

Bruegelbakker_jury_-
 

De Heetveldemolen in Tollembeek was afgelopen zondag het decor voor de wedstrijd Bruegelbakker 2019. Bakkers werden uitgedaagd om het lekkerste, mooiste en origineelste Bruegelbrood te bakken. En het resultaat mocht er wezen. Zes (hobby)bakkers kwamen er trots hun interpretatie van een Bruegelbrood voorstellen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 mei 2019
Sam Herremans
ingezonden
 

Verkeer in de knoop op RING O in BEERSEL en DROGENBOS vanaf 14 mei

Wegen_en_verkeer

Op dinsdag 14 mei ernstige hinder voor verkeer vanuit Wallonië op westelijke ring Brussel (R0) terwijl aannemer signalisatie plaatst

Het Agentschap Wegen en Verkeer kondigde de afgelopen weken grote werken aan op de westelijke ring rond Brussel (R0), waar een aannemer de komende maanden LED-verlichting, betonnen veiligheidsstootbanden en geluidsschermen zal plaatsen. Ondertussen is beslist dat de aannemer op dinsdag 14 mei vanaf 9u ‘s ochtends al voorbereidingen zal treffen op de binnenring, van aan de grens met Wallonië tot net voor de bocht van Vorst (net voorbij het op- en afrittencomplex nr. 18 van Ruisbroek). 

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 mei 2019
Marc Sluys
 

Bruegels FietsFeest: fiets, proef en geniet met als topper Breugelfeest met Breugelkost

Dsc_3928_01__large_
 

PAJOTTENLAND & ZENNEVALLEI - Op zondag 23 juni springt iedereen opnieuw op de fiets voor het Bruegels FietsFeest. Vijf fietsroutes van 15 tot 53 kilometer leiden de recreatieve en meer geoefende fietsers door negen gemeenten van het glooiende Pajottenland en de Zennevallei. Met haltes bij een kleine twintig ambassadeurs van het Pajottenland, zowel producenten als horecazaken. Maar ook met linken naar… Bruegel, lambiekbier en Brabantse trekpaarden. En er komt een onvergetelijk bruegelfeest bij brouwerij Lindemans.

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 apr 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

PAJOTTENLAND - Wie wordt Breugelbakker 2019

Bruegelbakker___1_
PAJOTTENLAND - Wie wordt Breugelbakker 2019 - © Deschuyffeleer
 

Ten huize van Luc Roobaert en Marianne Ronsen in de Markstraat in Sint-Pieters-Kapelle werd in het kader van het verbindend molenproject 'Water en Wind' van het Regionaal landschap Pajottenland & Zennevallei de aftrap gegeven van de wedstrijd ‘Wie wordt de Breugelbakker van 2019?’ . ‘Samen willen we de weg van graan tot brood verkennen, mensen bij elkaar brengen en graag ook ons brood met jou delen’ was daarbij de insteek van projectleider......

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 apr 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 

Laatste Nieuws

Redactie Editiepajot | 23 dec 2023
Redactie Editiepajot | 30 okt 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures
EP | 01 jan 2022
Sam Herremans | 01 jan 2021
Marc Colpaert | 07 aug 2020
Guido Van Cauwelaert | 28 jun 2019
Guido Van Cauwelaert | 10 jun 2019
Sam Herremans | 28 mei 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 10 apr 2019

archief