PAJOTTENLAND zoekt kunstenaars om streeksymbolen te vereeuwigen

C21

PAJOTTENLAND zoekt kunstenaars om streeksymbolen te vereeuwigen

Editiepajot_pajottenland_plus_p200

De zeven Pajotse plattelandsgemeenten hebben een zeer specifieke eigenheid. Deze eigenheid willen de gemeentebesturen in de verf zetten door één Pajots kunstwerk aan te maken waarop typische symbolen uit de zeven gemeenten worden afgebeeld. Dit werk zal worden afgedrukt op grote wandpanelen die in de hoofddorpen van de gemeenten Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik, Pepingen en Roosdaal worden geplaatst.

Kunstenaars uit de zeven Pajottenland+-gemeenten kunnen een voorontwerp insturen waarin ze vier symbolen uit de regio gebruiken. Mogelijke symbolen zijn bijvoorbeeld de Zepposmolen, een watermolen op de Mark, geuze, een Brabants trekpaard, het kasteel van Gaasbeek, de heks uit Bever…
Uit de inzendingen wordt een keuze gemaakt en de winnaar mag dan het volledige ontwerp maken waarin 14 tot 21 symbolen worden gebruikt. De panelen zullen het regiogevoel in het Pajottenland versterken. De inwoners leren de regio, en dus ook de buurgemeenten, beter kennen en zullen zo nog fierder worden op hun eigen streek. De panelen zetten toeristen ook aan om het typische van de streek te ontdekken.
Geïnteresseerde kunstenaars kunnen vanaf nu inschrijven voor de wedstrijd, en dat kan tot 1 maart 2010. De voorontwerpen worden verwacht ten laatste op 31 maart 2010.

Het volledige wedstrijdreglement en het inschrijvingsformulier zijn te vinden op de website www.pajottenland.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 feb 2010
Willy Appelmans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

PenZine | 26 mrt 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 21 mrt 2024

archief