PAJOTTENLAND / ZENNEVALLEI -Zennetoer zoekt jonge bands

C21

PAJOTTENLAND / ZENNEVALLEI -Zennetoer zoekt jonge bands

Editiepajot_zennetoer_halle_foto_merckx
Foto Felix Merckx
 

Vijfde editie regionale muziekwedstrijd terug naar de essentie
Na vier edities is de muziekwedstrijd Zennetoer tot een echt kwaliteitsmerk voor jong talent uitgegroeid. Stuk voor stuk slagen de winnaars (Lapaz, Zonko, Aedo, Too Much & The White Nots...) er in om hun glansprestaties door te zetten en ook buiten de provincie- en zelfs landsgrenzen menig hart te veroveren.

In de vijfde editie van Zennetoer, die in oktober van start gaat, blijven de ingrediënten bewaard die van Zennetoer zo’n sterk project maken: kwaliteitsvolle speelkansen, een deskundige jury en een rijk gevulde prijzenpot. Tegelijk keert de muziekwedstrijd terug naar haar essentie: een podium bieden aan jonge bands uit de streek.
 
Heel bewust kiest Zennetoer dit jaar voor bands met een gemiddelde leeftijd lager dan 30. Op die manier blijft de drempel laag voor iedereen. Daarnaast focust Zennetoer op bands waarvan minstens één groepslid afkomstig is uit de regio Pajottenland/Zennevallei (Sint-Genesius-Rode, Beersel, Sint-Pieters-Leeuw, Dilbeek, Affligem, Ternat, Liedekerke, Roosdaal, Lennik, Gooik, Pepingen, Halle, Herne, Galkmaarden en Bever). Ook groepen uit Asse en de 19 Brusselse gemeenten kunnen inschrijven.
 
Op die manier treedt elke band ook echt op in een preselectie dicht bij zijn thuisbasis, en krijgt het publiek groepen uit eigen streek te zien. Met een nieuwe preselectie in jeugdhuis Guuk in Gooik wil Zennetoer ook in hartje Pajottenland bands aanspreken om uit hun repetitiekot te komen.
 
PRIJZEN
Op het einde van de rit gaat één band naar huis als winnaar van Zennetoer. Alle finalisten delen in de prijzen. En daar blijft het niet bij: de Organisatie gaat op zoek naar plekken om de finalisten ook na de wedstrijd te laten optreden in de regio. Eén beloftevolle band wordt door de jury uitgekozen om via intensieve en professionele coaching verder te groeien.
 
Bands kunnen vanaf mei hun demo insturen via www.zennetoer.be . In oktober en november vinden de preselecties plaats. Op 8 januari 2011 strijden vijf finalisten om de hoofdprijs in CC ‘t Vondel in Halle.
Voor deelname aan de Zennetoer kan men zich inschrijven tot 25 augustus en dit ook via www.zennetoer.be
 
 
Zennetoer is een Organisatie van de cultuur- en gemeenschapscentra van Beersel (CC De Meent), Dilbeek (CCWestrand), Halle (CC ‘t Vondel), Linkebeek (GC De Moeilie) en Sint-Genesius-Rode (GC De Boesdaalhoeve), de jeugddiensten van Beersel, Dilbeek, Gooik, Halle en Ternat en de jeugdhuizen van Beersel (JH ‘t Vraagteken),
Gooik (JH Guuk) en Sint-Genesius-Rode (JH Animoro).
 
Preselecties (telkens om 20:00, gratis inkom):
-       Zaterdag 30 oktober: preselectie CC de Meent (Alsemberg)
-       Zaterdag 06 november: preselectie CC Westrand - feestzaal (Dilbeek)
-       Zaterdag 13 november: preselectie GC de Boesdaalhoeve (Sint-Genesius-Rode)
-       Zaterdag 20 november: preselectie Jeugdcentrum Puls (Ternat)
-       Zaterdag 27 november: preselectie Jeugdhuis Guuk (Gooik)
 
Finale (om 20:00, inkom €2):
-       Zaterdag 08 januari 2011 in CC ‘t Vondel, Halle.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 mei 2010
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 16 apr 2024

archief