GOOIK / GALMAARDEN - Langestraat zorgt voor problemen

C21

GOOIK / GALMAARDEN - Langestraat zorgt voor problemen

Editiepajot_galmaarden_langestraat_1_bewerkt
De bewoners zijn het beu. - Foto Marc Colpaert
 

De bewoners van de Langestraat in Vollezele trekken aan de alarmbel. Wegens werken mogen er normaal geen wagens door deze straat rijden, maar de sliert van wagens stopt niet. Soms moeten de mensen zelfs opletten dat ze niet omvergereden worden en dan zwijgen ze nog van het stof en het lawaai dat al die wagens met zich meebrengen. Ze hopen nu dat binnenkort de straat volledig afgesloten wordt.

In de Langestraat in Vollezele zijn sinds enkele dagen ingrijpende wegenwerken aan de gang om over een afstand van 700 meter  de rijbaan volledig te vernieuwen. Tijdens deze werken staan er verkeersborden dat er alleen plaatselijk verkeer toegelaten is. “ En daar zit nu juist het probleem”, vertelde inwoner uit de Langestraat Pascal Noel-Dero. “ Wij hebben er geen probleem mee dat er moeten werken uitgevoerd worden, het zal op termijn zelfs een goede zaak zijn. Maar dat honderden bestuurders de verbodstekens aan hun laars lappen daar hebben wij wel een probleem mee”.
Terwijl wij met enkele buurtbewoners praten kunnen wij zelf vaststellen dat op enkele minuten tijd er tientallen voertuigen door de Langestraat rijden. Als de buurtbewoners uiteindelijk een wagen doen stoppen en aan de dame in kwestie vragen waarom ze door deze straat reed, is het antwoord: “ omdat mijn GPS mij naar hier stuurde”!
 
Burgemeester Pierre Deneyer(CD&V) zit ook verveeld met deze zaak. “ Het gaat hier over een Gewestweg(N272) dus kunnen wij niet zoveel doen. De verkeersborden staan er, als de mensen deze herschuiven en er toch doorrijden, wat gaan wij daar aan veranderen. Wij kunnen toch moeilijk de hele tijd van de werken – ongeveer vijf weken – een politieman ter plaatse achterlaten”.
Voor de buurtbewoners is dit een probleem dat best zo vlug mogelijk moet opgelost geraken. “ Gelukkig is de temperatuur nog niet zo zomers, want in het weekend moet men hier niet buiten zitten met al dat lawaai en dat stof”, sprak Pascal. “ Om dan nog te zwijgen van de snelheid waarmee sommige voertuigen hier door de Langestraat ‘vlammen’. Sommige van onze mensen hebben zelfs al moeten springen om niet onder de banden van een wagen te geraken. Er staan hier ook tal van gevaarlijke toestellen, zoals een vat met diesel of iets anders erin. Wat als daar morgen een wagen tegen rijdt met hoge snelheid? Hopelijk spelen er dan geen kinderen in de buurt”.  
De burgemeester heeft ondertussen de grieven van de inwoners overgemaakt aan de politie van de zone Pajottenland en hoopt door enkele gerichte acties de overtreders op andere gedachten te kunnen brengen. Volgens sommige bronnen zouden er zelfs al een tweehonderdtal nummerplaten van wagens doorgegeven zijn aan de politie.
“ Volgens de werfleider is de kans groot dat ze de volgende dagen een grote kraan dwars over de Langestraat zetten zodat, vanaf dan al het doorgaand verkeer onmogelijk wordt. Voor ons een goed idee en liefst zo vlug mogelijk”, aldus Pascal.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 mei 2010
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

PenZine | 26 mrt 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 21 mrt 2024

archief