GOOIK - Straks opening vernieuwd milieupark

C21

GOOIK - Straks opening vernieuwd milieupark

Editiepajot_gooik_moilieupark_1_bewerkt
Straks een vernieuwd milieupark. - Foto Marc Colpaert
 

Het milieupark van Gooik kreeg de laatste jaren zoveel volk over de vloer dat uitbreiding noodzakelijk werd. Vanaf 5 juni kunnen de bezoekers terecht in een vernieuwd milieupark, met een gratis of betalende lus. Wie er naartoe komt zal telkens zijn identiteitskaart moeten gebruiken, de eerste twee bezoeken zijn gratis.

 
Het milieupark van Gooik ontvangt jaarlijks ruim 18.000 bezoekers. Samen sorteren ze hun afval over 18 verschillende fracties, een hele prestatie! Het steeds groeiende succes maakt een uitbreiding en vernieuwing echter noodzakelijk. Vanaf 5 juni steekt het milieupark dan ook in een nieuw kleedje.
“ Het milieupark wordt opgedeeld in een gratis lus en een betalende lus”, sprak schepen Simon De Boeck(CD&V). “Op het bestaande terrein kunt u nog steeds terecht met de gratis fracties. De containers met betalende fracties komen in de nieuwe zone terecht. Een grotere oppervlakte voor een betere circulatie. Meer containers vermijden dat ze te vroeg overvol zitten. Een elektronische zuil leest uw identiteitskaart en regelt de betaling. De parkwachters helpen u net als vroeger verder”.
 
De toegang bevindt zich voortaan in de Processiestraat, naast de gemeentelijke loods van Openbare Werken. “ Zo vermijden we de aanhangwagens tussen het Strijlandse schoolverkeer. En krijgen de schoolkinderen van Strijland veel meer ruimte. Gedaan dus met de vele vrachtwagens die altijd langs de klassen moesten rijden”, aldus schepen van Openbare Werken Herman Anthoons(CD&V)
 
Groenafval en steenpuin zullen op de begane grond kunnen gelost worden in betonnen silo’s, gedaan met heffen over de hoge containerranden. Het afval kan zo ook beter samengedrukt worden voor transport. Nieuw is ook een container voor harde en zachte plastiek.
 
 
Afvaltoerisme.
 
De fractie grof huisvuil is in 10 jaar tijd gestegen van 20 naar 60 kg per inwoner per jaar. Vooral het afvaltoerisme uit de buurgemeenten kost onze belastingbetalers veel geld. “ Dertig procent van het afval blijkt niet bij het grof huisvuil thuis te horen. Samen goed voor een meerkost van 60.000 euro per jaar. Een belangrijke wijziging is dan ook de verhuis van het grof huisvuil naar de betalende fracties”, zei Milieuschepen De Boeck. 
 
“Als beloning voor het gebruik van het milieupark bieden we onze gezinnen wel 2 gratis bezoeken aan. Wie enkel gratis fracties aanbrengt, kan uiteraard nog steeds kosteloos terecht in het milieupark”.
 
Fracties
 
De gratis fracties zijn: papier en karton, vlak glas, glazen voorwerpen, PMD, boomstronken, oude metalen, textiel, landbouwfolies, harde en zachte kunststoffen (nieuw), piepschuim, houtafval, afgedankte elektrische apparaten, KGA en autobanden
 
De betalende fracties zijn: groenafval, bouw- en sloopafval en grof huisvuil. De eerste twee bezoeken zijn gratis, daarna betaald men 2 euro tot en met het tiende bezoek, nadien zes euro per bezoek. De inwoners van Gooik krijgen binnenkort allemaal een infofolder in de bus.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 jun 2010
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 16 apr 2024

archief