GOOIK - Eerste doolhof van kleinfruit

C21

GOOIK - Eerste doolhof van kleinfruit

Colpaert_gooik_doolhof_1
Erwin Vandersteen in de nog te maken doolhof. - Foto Marc Colpaert
 

In het educatief centrum Paddenbroek in Gooik gaan ze van start met de aanleg van de eerste doolhof met kleinfruit. Dit in samenwerking met het provinciaal proefcentrum voor kleinfruit in Roosdaal. Het zal een speciale doolhof worden waar de bezoeker tal van zaken moet zoeken, voor hij de uitgang kan vinden. Rond de doolhof komt er een strook traag groeiend gras. De doolhof zal operationeel zijn in de loop van 2011.

De mensen van het educatief centrum Paddenbroek in Gooik zijn steeds op zoek naar nieuwe uitdagingen om hun centrum aantrekkelijker te maken voor de vele bezoekers. “ Wij kwamen met het idee op de proppen om in Paddenbroek een speciale doolhof te maken, eentje met kleinfruit”, verklaarde coördinator Erwin Vandersteen. “ Volgens onze informatie is zo een doolhof nergens te vinden in Vlaanderen, dus waarom dan niet in Gooik”? Er werd een ruimte van 25m op 25m gevonden in Paddenbroek, waar momenteel al de nodige palen en draad werden geplaatst. De plantjes met kleinfruit worden binnenkort geplaatst “ Voor ons project kregen wij de steun van het provinciaal proefcentrum voor kleinfruit in Roosdaal. Zij gaan ons gratis de nodige planten voorzien. Onze doolhof zal bestaan uit plantjes met frambozen, tal van soorten bessen, doornloze bramen, stekelbessen en loganbessen. Natuurlijk moeten deze plantjes eerst een jaartje in de grond zitten, alvorens wij kunnen spreken van een doolhof, het zal dan ook pas ergens in september 2011 zijn, alvorens deze doolhof operationeel is”, voorspelt Vandersteen.
De mensen van Paddenbroek gingen niet zomaar voor een gewone doolhof, maar zullen er een speciale doolhof van maken. “ Het is niet de bedoeling dat de bezoekers proberen om zo vlug mogelijk uit de doolhof te geraken, maar er komt heel wat meer bij kijken. Wij gaan deze doolhof zo in elkaar steken, dat de bezoeker de hele doolhof moet doorzoeken en op verschillende plaatsen opdrachten moet uitvoeren, om ten slotte de code te vinden om uit de doolhof te geraken”, vertelde Erwin Vandersteen.
Naar de toekomst toe is het de bedoeling dat deze doolhof ook zal gebruikt worden, wanneer er schoolkinderen naar Paddenbroek komen. “ Ze kunnen hier nu al kennismaken met tal van gewassen die we terugvinden op onze Pajotse velden, maar door deze doolhof gaan ze tevens meer te weten komen over de vele verschillende planten met kleinfruit”, verzekerde Erwin Vandersteen. Rond de nieuwe doolhof zal er een strook traag groeiend gras ingezaaid worden. Dit om het onderhoud zo beperkt mogelijk te houden.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 jun 2010
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 16 apr 2024

archief