GOOIK/ LENNIK/ ROOSDAAL - 'Op een kier'. Verborgen erfgoed in het Pajottenland

C21

GOOIK/ LENNIK/ ROOSDAAL - 'Op een kier'. Verborgen erfgoed in het Pajottenland

Volksinstrumentenmuseum
 

 Muzikale rondleiding in Gooiks museum

De provincie Vlaams-Brabant heeft, in samenwerking met lokale partners, het project 'Op een kier' uitgewerkt. 'Op een kier' ontsluit 'verborgen' erfgoed. In hartje Pajottenland worden op zondagen 11 mei, 8 juni en 13 juli diverse monumenten voor bezoek opengesteld of wordt er extra aandacht besteed aan erfgoedcollecties.
 
Dat is bijvoorbeeld het geval voor het Volksinstrumentenmuseum van Gooik, gevestigd in De Cam, waar het publiek om 15 en 17 uur aan een muzikale rondleiding kan deelnemen. De gids geeft niet enkel uitleg over de instrumenten, maar laat ook horen hoe ze klinken. Men kan om 14 en 16 uur een bezoek brengen aan de geuzestekerij De Cam.
 
Tussen 14 en 18 uur kunnen de deelnemers de vlakbij gelegen Gooikse Sint-Niklaaskerk bezoeken.
Een beeld van de heilige kreeg een plaats in de neobarokke voorgevel,die werd opgericht in 1821.Een deel van het achterliggende schip is zo'n anderhalve eeuw ouder en sluit aan bij een 13de-eeuwse vieringtoren. Het huidige gotische koor dateert van de 16de eeuw. De bouwgeschiedenis van de kerk wordt ter plaatse duidelijk gemaakt aan de hand van een powerpointpresentatie.
 
Behalve Gooik nemen, in hartje Pajottenland, ook de gemeenten Lennik en Roosdaal met een aantal monumenten en sites deel aan 'Op een kier'.
 
Een brochure met het volledige programma is gratis verkrijgbaar bij de lokale diensten voor toerisme of raadpleegbaar en te downloaden op: http://mediatheek.vlaamsbrabant.be/toerisme  (rubriek brochures en folders).
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 mei 2008
Felix Merckx
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 02 feb 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 27 jan 2023

archief