GOOIK / HALLE - Lotto Cycling Cup 2011 promoot het vrouwenwielrennen

C21

GOOIK / HALLE - Lotto Cycling Cup 2011 promoot het vrouwenwielrennen

Editiepajot_halle_lotto_cycling_foto_merckx
De mensen van de Lotto Cycling Cup.- Foto's © Felix Merckx
 
Editiepajot_halle_buizingen_sportief_foto_merckx
Buizingen Sportief staat in voor de organisatie in de Halse deelgemeente. - Foto © Felix Merckx
 

In de raadzaal van het Halse stadhuis werd de Lotto Cycling Cup 2011 voorgesteld. Dit is een criterium van wielerwedstrijden voor elite dames 1.2. In totaal worden er 7 wedstrijden gereden waarin de wielrensters UCI-punten kunnen vergaren voor deelname aan de Olympische spelen in 2012. Twee van de zeven wedstrijden krijgen zijn beloop in onze contreien, namelijk in Buizingen en in Gooik.

De Koninklijke Belgische wielrijdersbond wil het vrouwenwielrennen verder stimuleren. Zij willen meehelpen aan de internationale doorbraak met als doel een maximale deelname aan de Olympische spelen in Londen 2012. De Lotto Cycling Cup is hiervoor de aangewezen organisatie.

De spelen in Londen moeten de doorbraak betekenen van het Belgisch vrouwenwielrennen want nergens anders kan er zoveel media aandacht gehaald worden. De jongste 2 edities was er slechts 1 vrouwelijke vertegenwoordiger in de wielersport, maar nu rekenen ze op minimaal 8 deelneemsters. Met de huidige negende plaats in de UCI-ranking heeft België recht op 3 plaatsen voor de wegrit, op de wielerbaan rekenen we op 5 tickets. Door de UCI-punten die behaald kunnen worden met de wedstrijden van de Lotto Cycling up hoopt men één of twee plaatsen te kunnen stijgen.

Voor de Lotto Cycling Cup 2011 is er veel belangstelling uit het buitenland. Er zullen echter maar 25 ploegen mogen deelnemen per wedstrijd, zodat er wel ploegen zullen afvallen.

BUIZINGSE PIJL
De organisatie van de wedstrijd in Buizingen op zondag 17 april ligt in handen van Buizingen Sportief (www.bssportief.be). Na de organisatie van der verschillende Belgische kampioenschappen de afgelopen jaren, was het wat stil bij deze wielerclub, hoewel ze toch elk jaar minstens één wedstrijd organiseerden.

Nu de Brabantse Pijl uit onze contreien verdween vonden de mensen van Buizingen dat er terug een pijl moest komen in de Zennevallei en het Pajottenland en zo was de Buizingse Pijl een feit.

De wedstrijd in Buizingen loopt over een heel selecties parcours. Met één grote ronde van 25,3 km en acht plaatselijke ronden van 11,6 km komt men aan een totaal van 118,1 km. De wedstrijd start om 14.30 uur in de de Kerckhove d’Exaerdestraat.

In de zomer staat Buizingen Sportief ook mee in voor de organisatie van het Belgisch kampioenschap Mountainbike.

GOOIK
In Gooik wordt de wedstrijd verreden op 2 juni onder de naam Gooik-Geraardsbergen-Gooik. Voor de organisatie staat Wielerclub De Vredespurters (www.devredespurtersgooik.be) garant. Hier is er een rit in lijn van 58,2 km om af te sluiten met 7 lokale ronden van 10,6 km. De start wordt gegeven om 14.30 uur aan café De Vrede, Dorpsstraat 26.

De andere wedstrijden die in aanmerking komen voor de Lotto Cycling Cup zijn:
-6 maart – Omloop van het Hageland in Tielt-Winge.
-4 april – 10e grote prijs Dottenijs
-7 mei -  2de Pinte classic in Knokke-Bredene.
-6 augustus – 17de grote prijs Geert Gillis in Erpe-Mere (Erondegem)
-17 september – Finale van de Lotto Cycling Cup in Breendonk (Puurs)

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 feb 2011
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 16 apr 2024

archief