ROOSDAAL / GOOIK / VARIA – Winnaars Aardbeitrofee

C21

ROOSDAAL / GOOIK / VARIA – Winnaars Aardbeitrofee

Editiepajot_roosdaal_aardbeitrofee_de_laureaten_foto_gerrit_achterland__1_
Foto's © Gerrit Achterland
 
Editiepajot_roosdaal_aardbeitrofee_de_laureaten_foto_gerrit_achterland__2_
Foto's © Gerrit Achterland
 
Editiepajot_roosdaal_aardbeitrofee_de_laureaten_foto_gerrit_achterland
Foto's © Gerrit Achterland
 

Streekproducten Vlaams-Brabant vzw organiseerde in samenwerking met de dienst landbouw van de provincie Vlaams-Brabant, Pajottenland+ en de Gemeente Roosdaal voor het eerst het concept van de "Aardbeientrofee".

De trofee wordt uitgereikt op drie niveaus: de Roosdaalse Aardbeitrofee, de Pajotse Aardbeitrofee en de Provinciale Aardbeitrofee.
Elk niveau heeft zijn eigen criteria. Zo richt de Roosdaalse Aardbeitrofee zich tot groepen, verenigingen en handelaars uit Roosdaal die een actie op touw zetten om de aardbei extra in de kijker te zetten. Op het Pajots niveau breidt zich dat uit tot ondernemers in het Pajottenland.
De Provinciale Aardbeitrofee is echter specifiek gericht op onze Vlaams-Brabantse streekproducten. Zo werd er een oproep gelanceerd bij onze streekproducenten om deel te nemen met een product waarbij de aardbei centraal staat. Zowel bestaande producten als nieuwe, innovatieve streekproducten konden meedingen naar de prijs.
Van 27 april tot 9 mei werd er op de website www.straffestreek.be  een voting gehouden waarbij de bezoekers op hun favoriete product of actie konden stemmen. Deze stemmen telden mee voor 50% in de eindbeoordeling.
Een professionele jury beoordeelde de producten en acties op originaliteit, smaak, presentatie en de onvermijdelijke x-factor of het wow-gevoel. Deze beoordeling telde mee voor de resterende 50%.
Door deze zaken naast elkaar te leggen komen we tot 3 mooie winnaars:
De Provinciale Aardbeitrofee werd gewonnen door Wijndomein Hagegoud met de aardbeiwijn.
Dankzij de vele stemmen op de website én een hoge beoordeling van de jury, gaat Véronique Naessens met de hoofdprijs aan de haal. De jury verwoordde haar product als volgt: "Een Hagelandse die erin geslaagd is om haar wijn te verrijken met de smaak van ons typisch Vlaams-Brabantse rode goud. Niet tegenstaande het hoge alcoholpercentage is het een zeer aangename dessertwijn waar menig koks mee zouden mogen experimenteren in de keuken. We geven haar wel graag nog een suggestie mee om het etiket te herbekijken. Een fles met zulke inhoud verdient een etiket met klasse."
Bij de Pajotse Aardbeitrofee uit Gooik kwam Geitjesweelde als winnaar uit de bus. Jan Lots gooide bij de jury over de ganse loon zeer hoge ogen met zijn Mekkertaartjes met aardbei. De jury lauwerde "het subtiele evenwicht van de lichtzure smaken van de mat van de geitenmelk en de puur-natuur aardbeivulling op de bodem. Bovendien geeft deze versie de alomgekende mattentaart een extra dimensie."
Op gemeentelijk niveau was de primus van de klas de onderneemster, Sara Van der Borght, met de firma KADOOS. Zij ontwierp en ontwikkelde vier verrassend leuke aardbeidoosjes. Zowel in de voting als bij jury scoorde ze het hoogst, waardoor ze verdiend de Roosdaalse Aardbeitrofee wint.
De jury had veel lof voor de duidelijkheid van de boodschap. "Het concept was duidelijk, de uitwerking ervan zeer verrassend en de verwijzing naar Roosdaal als aardbeiengemeente treffend. Bovendien kan je in de doosjes heel verschillende inhoud kwijt. Promotioneel en visueel zeer sterk."
Alle winnaars worden op zondag 15 mei 2011 tijdens de Dag van de Aardbei gehuldigd. Daar krijgen ze ook elk een stand op de streekproductenmarkt en kunnen de bezoekers kennis maken met hun product. Ook voor een aantal andere producten, die net naast de prijzen grepen, kunnen ze terecht op de streekproductenmarkt.
Schrijf deze dag dus zeker in je agenda en kom deze verrassende producten ontdekken.

www.dagvandeaardbei.be   en www.lentevanhetpajottenland.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 mei 2011
Gerrit Achterland
Gerrit Achterland
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief