HALLE / GOOIK - Nina is bij de 12 beste dansers

C21

HALLE / GOOIK - Nina is bij de 12 beste dansers

Editiepajot_halle_nina_i_f
Ingezonden foto
 

De 19-jarige Nina uit Kester (Gooik) ging zondagavond met gemak weer door naar de volgende ronde in het VTM-programma 'So You Think You Can Dance'.  Zij en haar danspartner, hiphopper Anthony, kregen voor de derde keer op rij weer niets dan lovende commentaren van de jury. Amerikaans jurylid Dan noemde hen zelfs 'puur goud' op het podium.

Nina is dolblij met de reacties. Van de 3.000 dansers uit België en Nederland die auditie deden, blijven er nu nog 12 over.
 
Dansen is voor Nina een passie. Reeds op 8-jarige leeftijd startte zij met balletlessen in Dansschool Ballerino uit Lembeek onder leiding van Magali Berael, waar zij momenteel nog altijd danst. Op 11-jarige leeftijd ging ze naar de Koninklijke Balletschool in Antwerpen waar ze vorig jaar afstudeerde. Vorig jaar sleepte ze bovendien een contract in de wacht als danseres in Giessen bij Frankfurt. Als jongste danseres uit het gezelschap veroverde ze al snel de harten van het Duitse publiek.
 
Ook bij Nina thuis staat dansen centraal. Niet minder dan 4 andere zussen zijn ook bezeten van de dansmicrobe. Haar adoptiezusjes Sebia en Nienke deden ook auditie en zij verbaasden jury en publiek met hun talent. Zij waren echter nog te jong om verder deel te nemen aan de wedstrijd.
 
Om Nina te steunen verkoopt Ballerino T-shirts, autostickers en snoepjes. Een deel van de opbrengst van de snoepjes gaat ook naar een goed doel, namelijk DAIS, een vereniging die zich inzet voor mensen met een verstandelijke beperking.
 
Elke zondagavond komen familie, vrienden en fans samen in de Koornmolen te Gooik, om Nina te kunnen volgen op groot scherm. Ook op haar facebookpagina (Nina SYTYCD) kan iedereen Nina steunen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 okt 2011
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief