BEERSEL - Cross van KESTER is bedreigd

C21

BEERSEL - Cross van KESTER is bedreigd

Editiepajot_bart_devill___dworp_bestuur_amc_toekomst_2011
Bestuur AMC De Toekomst uit Dworp. Foto © Bart Devillé
 

Al jaren organiseert AMC De Toekomst Dworp de motorcross op de Kesterheide. Ingevolge de aankoop van 12 ha Kesterheide door Natuurpunt komt de toekomst van de motorcross, één van de mooiste in België en die jaarlijks duizenden toeschouwers trekt, in het gedrang. De organisatoren zijn er dan ook niet gelukkig mee.

Voorzitter René Deboeck: “Volgend jaar vindt de cross van Kester nog zeker plaats, maar we kregen nieuws dat nadien het contract afloopt. Nog hoogstens vijf jaar zal onze wedstrijd er kunnen doorgaan en dan is het definitief gedaan. Natuurpunt wil nu eenmaal een uitdoofscenario”.
René Deboeck vreest dat het einde van de cross in Kester ook het einde van ‘zijn’ club betekent: “Het was nu eenmaal ons levenswerk. De meeste leden zijn gepensioneerd en u dan nog opladen om op zoek te gaan naar een nieuwe omloop, die wellicht niet te vinden is, is wel veel gevraagd.”
Gooik blijft wel achter de organisatoren en de cross staan. Burgemeester Michel Doomst: “Wij betreuren dat achter onze rug een koopovereenkomst is gesloten tussen de firma Geeroms en Natuurpunt. Het blijft de bedoeling van Gooik om ook een recreatieve functie aan de Kesterheide te geven en we gaan na hoe we dat in de toekomst kunnen realiseren. “
De burgemeester vervolgt nog dat de gemeente nog voor 100% achter het een dag gebeuren van de cross staat omdat het sportieve uitstraling geeft tot ver buiten de grenzen. Hij wijst er ook nog op dat de ‘familieclub’ van Dworp steeds zeer correct de afspraken naleefde inzake onderhoud van het terrein.
“ De gemeente zal niet aanvaarden dat het beheer van de Kesterheide in handen van één actor wordt gegeven; in die zin zal de gemeente bepalen wat de mogelijkheden van de Kesterheide naar de toekomst zijn, uiteraard in samenspraak met alle betrokkenen. “
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 dec 2011
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief