BEERSEL / KESTER - Verkoop 12 ha Kesterheide moet nog worden geofficialiseerd

C21

BEERSEL / KESTER - Verkoop 12 ha Kesterheide moet nog worden geofficialiseerd

Editiepajot_bart_devill__kester2012
Bestuur AMC De Toekomst. - Foto © Bart Devillé
 

In kasteel Gravenhof te Dworp werd het Belgisch Kampioenschap Motorcross voorgesteld. Uiteraard kwam ook de wedstrijd in Kester, georganiseerd door AMC De Toekomst, aan bod. Dat hier een hartig woordje ging over gezegd worden, gezien de verkoop van 12 ha Kesterheide aan Natuurpunt, viel te verwachten.

René Deboeck, voorzitter van de organiserende club, had het in zijn speech over deze verkoop door eigenaar Jozef Geeroms “aan de ‘vrienden’ van Natuurpunt” die hij “grootgrondbezitters met 270 tractoren” noemde.

Door de verkoop van een deel van de Kesterheide, is de toekomst van de wedstrijd in Kester nog zeker veilig tot 2016 en wordt dit dan het einde van de Kesterheide als crossomloop. Wel gaf hij nog mee dat de verkoop nog steeds niet werd geofficialiseerd bij de notaris.

Alwin Loeckx van Natuurpunt Pajottenland: “ Dit is inderdaad zo. Er werd wel al een compromis ondertekend bij de notaris waar in o.m. wordt voorzien dat de eigenaar de cross mag laten organiseren tot 2016. Wij hebben trouwens nooit gewild om de Cross van Kester onmiddellijk te bannen. Voor het officialiseren van de verkoop is het nog even wachten en mogelijk kan dit volgende maand al. “
 
Voor dit laatste ziet hij geen hindernissen of moeilijkheden meer opduiken. “Dat wij grootgrondbezitters zouden zijn. Dan toch in Gooik niet. Weet je dat in onze gemeente slechts 5 ha als groen wordt ingekleurd. Dit kun je toch moeilijk overdreven noemen? ! “
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 mrt 2012
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 05 mei 2024

archief