HALLE / GOOIK - Lise Luyckfasseel wint brons op European Cup voor -20 jarigen

C21

HALLE / GOOIK - Lise Luyckfasseel wint brons op European Cup voor -20 jarigen

Editiepajot_gooik_judo
Lise Luyckfasseel, topatlete en 3-voudig Olympiaganger Ilse Heylen en coach Olivier Berghmans.(Ingezonden foto)
 

Naar Londen als opwarmingspartner van Ilse Heylen
Lise Luyckfasseel, uit Halle en lid van Judoclub Groot Gooik, is aan een schitterend seizoen bezig. De vaste sparringpartner van wereldtopper Ilse Heylen werd begin dit jaar al vlot Belgisch kampioene bij de junioren (U20) en behaalde gisteren haar 3e internationale medaille van het seizoen in een European Cup voor -20 jarigen.

Lise wist zich in het Poolse Wroclaw te plaatsen voor de halve finale van het tornooi na overwinningen op een Poolse en een Russin. Ze moest daar jammer genoeg haar meerdere erkennen in een Duitse die verleden jaar nog 5e eindigde op het Europees kampioenschap. In de kamp om het brons won Lise opnieuw overtuigend met ippon van een andere Duitse.
Het was na brons in zowel de European Cup te Lyon (FRA) op 12 mei en te Leibnitz (AUT) op 3 juni haar 3e internationale medaille van het seizoen. Lise voldoet hiermee ruimschoots aan de criteria van de Vlaamse Judofederatie voor uitzending naar het Europees Kampioenschap dat van 21 tot en met 23 september zal plaatsvinden in Porec (CRO).
Lise combineert momenteel haar judocarrière met studies lichamelijke opvoeding aan de VUB. Zij slaagt hierin dankzij haar topsportstatuut en een goed uitgekiende planning.
Volgende dinsdag 24 juli reist ze mee af met de Olympische delegatie naar Londen waar ze zal fungeren als sparring- en opwarmingspartner van Ilse Heylen. Ongetwijfeld een mooie ervaring voor iemand die als ambitie heeft om ooit zelf op de Spelen te staan.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 jul 2012
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 05 mei 2024

archief