Poging diefstal(len) uit auto(‘s) verijdeld door buurtbewoners en politie in OETINGEN centrum

C21

Poging diefstal(len) uit auto(‘s) verijdeld door buurtbewoners en politie in OETINGEN centrum

3_politielogo_2011_p200

Buurtbewoners en politiemensen konden diefstallen verhinderen in Oetingen (Gooik). In Pepingen was er brand in een woning in de Hoesnaak. Bewoners moesten naar het ziekenhuis voor verzorging.

Zaterdag omstreeks 01u30 merkten alerte bewoners van Oetingen tijdens een passage in de Kasteelstraat twee personen van vreemde origine op die er aan een auto aan het prutsen waren.

De bewoners verwittigden telefonisch de politie en zetten de achtervolging in op de twee mannen die de vlucht namen. Een ervan sprong in een auto die in de buurt stond. De nummerplaat werd doorgespeeld aan de politie. Enkele buren werden opgetrommeld en er volgde en zoekactie.
 
Ze bleven daarbij constant telefonisch in contact met de politie. Ondertussen was de auto terug opgedoken met drie man van vreemde origine aan boord. De politie van de PZ Pajottenland kreeg assistentie van twee politiemensen van de PZ Sint-Pieters-Leeuw.
 
De auto en vier mannen konden kort nadien worden aangetroffen op het kerkplein van Oetingen. Een grondige controle volgde. In de auto werd een kniptang en een moersleutel gevonden maar geen buit.
 
De vier mannen werden voor verder onderzoek en verhoor meegenomen naar de politiepost. De politie trommelt daarvoor extra personeel op. De vier mannen zijn uit Dilbeek en Anderlecht. Twee ervan zijn minderjarig. Na contact met het parket van de Procureur des Konings van Brussel werden de mannen terug vrijgelaten omstreeks 6 uur.
.
Brand in woning te Pepingen Hoesnaek.
In de Hoesnaak in Pepingen werd de keuken en living vernield door brand. Rest van woning en  op de boven was er rookschade. Geen kwaad opzet. Vermoedelijk ontstond de brand aan de TV.
Bewoners dienden te worden verzorgd in ziekenhuis na rookinhalatie. Er waren geen zwaargewonden.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 aug 2012
Felix Merckx
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 05 mei 2024

archief