GOOIK - Zandstrand voor Koornmolen

C21

GOOIK - Zandstrand voor Koornmolen

Editiepajot_gooik_zandstrand_foto_marc_colpaert
Walter Tielemans, Martine d'Hoe en Jean-Pierre Geerts en Hugo Taelemans op het zandstrand
 

Op 17 augustus werd er een zandstrand aangelegd op de parking van het gemeentelijk sportcentrum Koornmolen in Gooik. Als de zon de komende weken haar best blijft doen dan wordt dit het trefpunt voor de bouwers van zandkastelen, beoefenaars van allerlei balspelen en aanhangers van terrasjes met lekkere cocktails. Iedereen kan nog tot 9 september gratis van dit zandstrand komen genieten.

Vorige jaren werd er telkens een zandstrand aangelegd in het centrum van Gooik, ter hoogte van het Zomercafé, dit jaar werd bewust gekozen voor een nieuwe locatie, ter hoogte van het gemeentelijk sportcentrum Koornmolen in Strijland. “ Wij kregen teveel problemen, omdat we telkens de straat moesten afsluiten, vooral voor de bussen van De Lijn, maar ook voor andere mensen was dit een groot probleem”, zei Walter Tielemans van de Gooikse Sportdienst. Daarom werd nu beslist om voor de eerste keer gedurende drie weken een zandstrand aan te leggen voor het sportcentrum de Koornmolen. Tijdens die periode wisselen strandsporten en amusement mekaar af. Het eerste weekend op 18 en 19 augustus staan kinderen tot 12 jaar centraal. “We voorzien een springkasteel, verfrissende zwembadjes, een grote berg zand met strandspeelgoed, gezelschapsspelen, terrasje voor de ouders kortom alles voor een kindvriendelijk weekend vol zandplezier. Om alles in goede banen te leiden zullen er twee monitoren aanwezig zijn, dus iedereen is welkom”, vertelde Walter Tielemans.

Tijdens het weekend van 24 en 25 augustus wordt er op dit zandstrand in samenwerking met het Zomercafé opnieuw een tennis- en volleybeach tornooi georganiseerd. “Hierdoor kunnen we de deelnemende ploegen een groter comfort aanbieden. Alle deelnemers kunnen gebruik maken van de kleedkamers en alle andere mogelijkheden van ons gemeentelijk sportcentrum, dat is een grote troef die ze vroeger ter hoogte van het Zomercafé niet hadden“, verklaarde Walter Tielemans. Tijdens dit tweedaags tornooi zal het akoestisch duo Bram & Lennert voor de nodige sfeer zorgen met een live optreden.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 aug 2012
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 05 mei 2024

archief