Vlaams minister Crevits trekt 39,8 miljoen euro uit voor de uitbouw van gescheiden rioleringen in VLAAMS-BRABANT

C21

Vlaams minister Crevits trekt 39,8 miljoen euro uit voor de uitbouw van gescheiden rioleringen in VLAAMS-BRABANT

Editiepajot_gescheiden_riolering
Veel geld voor gescheiden rioleringen. (Foto Kos)

Vlaams minister van leefmilieu Hilde Crevits heeft het derde en vierde kwartaalprogramma voor 2009 goedgekeurd. In Vlaanderen worden 9983 rioleringsprojecten goedgekeurd met een totale investeringskost van 103 miljoen euro. De minister ondersteunt de gemeenten hierin ten bedrage van 59,7 miljoen euro.

Door deze goedkeuring komt het totale investeringsvolume van het subsidieprogramma 2009 op ruim 360 miljoen euro.

In uitvoering van het Lokaal Pact met de Gemeenten heeft minister Hilde Crevits aan nv Aquafin tevens de opdracht gegeven om 100 gemeentelijk projecten, goed voor een investeringsvolume van 73,6 miljoen euro, ten laste van het Vlaams Gewest uit te voeren.

Om de uitbouw van de gescheiden rioleringen in Vlaams-Brabant te ondersteunen keurde minister Crevits het derde en vierde kwartaal van het subsidiëringsprogramma 2009 inzake de aanleg van rioleringen en kleinschalige waterzuivering goed. Voor Vlaams-Brabant omvat dit programma 19 projecten (Aarschot, Affligem, Begijnendijk, Bekkevoort, Dilbeek, Geetbets, Glabbeek, Gooik, Grimbergen, Lubbeek, Oud-Heverlee, Scherpenheuvel-Zichem, Sint-Pieters-Leeuw, Tielt-Winge, Wemmel, Zaventem, Zemst) voor een totaal bedrag aan werken van 17,6 miljoen euro. De Vlaamse Overheid ondersteunt de Vlaams-Brabantse gemeenten hierin voor 11,4 miljoen euro.

In deze tabel vindt u een overzicht van de goedgekeurde projecten per provincie:

Provincie       Aantal projecten        Totale investeringskost in miljoen euro

Antwerpen                 20                                      22,8   

Limburg                     23                                       22,1   

Oost-Vlaanderen    18                                       18,5   

Vlaams- Brabant      19                                      17,6   

West-Vlaanderen    19                                       22,0   

Totaal                         99                                    103,0  

Tevens gaf minister Hilde Crevits aan nv Aquafin de opdracht om in uitvoering van de goedkeuring van het Optimalisatieprogramma 2010 door de Vlaamse Regering op 19 december 2008, in het kader van het Lokaal Pact met de gemeenten, in de provincie Vlaams-Brabant 33 gemeentelijke projecten (Asse, Begijnendijk, Bertem, Boortmeerbeek, Diest, Dilbeek, Galmaarden, Glabbeek, Gooik, Grimbergen, Holsbeek, Huldenberg, Kampenhout, Linter, Lubbeek, Oud-Heverlee, Rotselaar, Sint-Genesius-Rode, Sint-Pieters-Leeuw, Steenokkerzeel, Tielt-Winge, Tremelo, Wemmel, Zaventem, Zemst), goed voor een investering van 28,4 miljoen euro, ten laste van het Vlaams Gewest uit te voeren.

Meer info over de betrokken projecten die weergeven zijn, is terug te vinden op het Geoloket Saneringsinfrastructuur Afvalwater van de Vlaamse Milieumaatschappij (http://geoloket.vmm.be/saneringsinfrastructuur).

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 feb 2009
Editiepajot
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 16 apr 2024

archief