TERNAT/ REGIO - Vanaf maandag militaire oefening in Pajottenland

C21

TERNAT/ REGIO - Vanaf maandag militaire oefening in Pajottenland

Editiepajot_ternat_militaire_oefening_foto_ludo_van_der_cammen
Een oefening waarbij de militairen gevechtstactieken aanleren. - Foto Ludo Van Der Cammen.
 

Wie in het Pajottenland woont of daar vanaf maandag passeert, moet niet verbaasd zijn als hij of zij plots geconfronteerd wordt met militaire activiteit. Om te vermijden dat de bestuurlijke overheden daardoor verrast worden,  werden de betrokken Pajottenlandse gemeenten via de provincie Vlaams-Brabant zopas op de hoogte gebracht van de militaire oefening.

Van maandag 16 tot vrijdag 20 maart pakt het “Departement Cavalerie Detachement Tactische Vorming” van Defensie in het Pajottenland en de provincie Henegouwen uit met een oefening waarbij de militairen gevechtstactieken aanleren. Er zullen een tiental jeeps en een aantal grotere militaire voertuigen (Itlis, Unimog, MAN) aan deelnemen. Uiteraard is het de bedoeling dat deze voertuigen zich houden aan de verkeersreglementering.

De gemeenten in het Pajottenland waar de militaire oefening gebeurt zijn: Ternat, Liedekerke, Roosdaal, Lennik, Gooik, Galmaarden, Bever en Herne. De betrokken Henegouwse gemeenten zijn Edingen, Braine-le-Comte, Soignies, Silly, Rebecq, Le Roeulx, La Louvière, Brugelette, Lens, Jurbise en Mons.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 mrt 2009
Ludo Van Der Cammen
Ludo Van Der Cammen
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 22 jun 2024
Marc Colpaert | 21 jun 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief