REGIO - Kom genieten van het Pajottenland en de Vlaamse Ardennen

C21

REGIO - Kom genieten van het Pajottenland en de Vlaamse Ardennen

Editie_galmaarden_pajottenland_3__kopie_
Voorstelling op de Bosberg. - Foto Marc Colpaert
 
Kom genieten van het Pajottenland en de Vlaamse Ardennen, dit kan tijdens een wandelzesdaagse door het Pajottenland en langs de Vlaamse Ardennen, over een afstand van 153 km. De eerste wandeling gaat van start in Anderlecht en loopt zo via Lennik, de Kesterheide in Gooik, de volgende wandelingen gaan via de kubus in Herne, de Bosberg in Galmaarden, de Muur in Geraardsbergen, verder richting de Vlaamse Ardennen. Op de Bosberg in Galmaarden werd de wandelzesdaagse voorgesteld.
 
Tussen Brussel en Gent liggen twee van de meeste bekende streken van Vlaanderen: het Pajottenland en de Vlaamse Ardennen. De ene wordt weleens omschreven als het ‘Toscane van het noorden’, de andere kreeg de toepasselijke naam ‘Vlaanderens mooiste landschap’ met een knipoog naar de Ronde.
 
 
 
Het mag duidelijk zijn, de twee aan elkaar grenzende regio’s sluiten landschappelijk mooi op elkaar aan en hebben veel gemeenschappelijke kenmerken als heuvelruggen, bossen en beekvalleien en authentieke dorpen. Beide regio’s mogen dan ook terecht wandelregio’s genoemd worden met een gezamenlijk aaneengesloten wandelnetwerk van bijna 2.000 kilometer met via knooppunten bewegwijzerde wandelpaden. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat het Pajottenland en de Vlaamse Ardennen elkaar hebben gevonden, om van elkaar te leren en samen naar nieuwe impulsen te zoeken die de plattelandseconomieën in beide regio’s versterken. Samenwerken en grensoverschrijdende activiteiten ontplooien, horen daarbij. Het idee van een ‘Wandelzesdaagse’ kreeg dan ook snel vorm. Een unieke wandeling die je 365 op 365 dagen op eigen ritme kan beleven en ontdekken. Rondtrekkend met de tent of eerder ‘zacht slapend’ in een B&B waarbij de geneugten van een lekker streekbiertje, kaasje of mattentaart niet mogen ontbreken.
 
 
 
Gedurende 3 dagen ontdek je het glooiende landschap van het Pajottenland meteen wanneer je Brussel buiten stapt richting Sint-Pieters-Leeuw, over Lennik en Roosdaal. Op dag 2 ontdek je het hart van het Pajottenland in Gooik en Pepingen, terwijl je op dag 3 via Herne en Galmaarden stilletjes aan de Bosberg en Muur van Geraardsbergen in het vizier krijgt. Op de vierde dag kom je letterlijk en figuurlijk in Vlaanderens mooiste landschap terecht en word je in Geraardsbergen meteen verleid door de lokale mattentaart. De volgende dag gaat het richting het bosrijke Brakel en de Geuzenhoek in Horebeke en kom je onderweg in Maarkedal, de parel van de Vlaamse Ardennen. Op dag 6 start je vanuit Horebeke en trek je naar Zwalm, ook wel het twaalfdorpenparadijs genaamd. Vervolgens zoeken we de Scheldevallei op, die ons op de laatste extra dag richting de Oost-Vlaamse hoofdstad Gent breng. Geniet met volle teugen van onze beide regio’s, doe het op jouw manier … beleef en proef de Vlaamse Ardennen en het Pajottenland. Meer weten over de wandelingen , dat is te vinden op : www.wandelzesdaagse.be
 
 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 jul 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

PenZine | 26 mrt 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 21 mrt 2024

archief