FP Halle-Gooik zet eerste stap richting Uefa Futsal Champions League

Futsal_hg

Eindelijk was het zover, de playoffs richting de Uefa Futsal Champions League werden gespeeld. De eerste wedstrijd werd gespeeld in La Garenne Charleroi. Voor Halle-Gooik stond Meyers in doel en was de hele kern beschikbaar. La Garenne was gevuld met het maximum aantal toegelaten supporters door Covid.

Halle-Gooik kon niet beter beginnen. Jelovcic snoepte na 3 seconden de bal af van El Fakiri en zette de pajotters al na 7 seconden op voorsprong!

Charleroi slaagde er niet in te reageren en was Halle-Gooik dat de wet dicteerde. Edu puntte na 5’ de 0-2 op het bord en zette FPHG op rozen.

Charleroi kwam dan toch opzetten maar Meyers en de paal hielden de netten schoon. Voor rust kregen we een geweldige 1-tijds aanval over 4 stationnetjes met de heerlijke trap van Diogo als afwerker. 0-3 was ook meteen de ruststand. Na de rust kregen we eenzelfde spelbeeld, Halle-Gooik bleeft domineren en Charleroi hield het bij de sporadische counter. Deze werd er door Meyers telkens vakkundig uitgehaald. Grello zorgde voor de 0-4 en nam daarbij alle hoop van Charleroi weg. De thuisgoalie verhinderde dat de score hoger zou oplopen en Charleroi kon zelf weinig daartegenover zetten. In de slotseconde werd het nog 1-4 op vliegende doelman maar de broodnodige eerste overwining voor FPHG was binnen.

Zondag volgt de 2e en misschien beslissende wedstrijd in Ruisbroek. Aftrap om 17h30. De wedstrijd is reeds uitverkocht.

0-1 Jelovic, 0-2 Edu, 0-3 Diogo, 0-4 Grello & 1-4 Baqija
Voor FPHG: Cristiano, Meyers, De Bail, Grello, Gabriel, Dillien, Bex, Jelovcic, Sanchez, Tomic,  Edu, Diogo, De Kerf & Cordier