REGIO - Afbraak van het oude vaccinatiecentrum in De Koornmolen in GOOIK

C21

REGIO - Afbraak van het oude vaccinatiecentrum in De Koornmolen in GOOIK

Editie_koorn__kopie_
Op vrijdagavond werd al gestart met de afbraak. - Foto Marc Colpaert
 
Colpaert_laatste_spuit__kopie___2_
Deze jongeman, met naast hem een vaccinator, was de laatste die een prik kreeg. - Foto Marc Colpaert
 
Het doek valt over het grote vaccinatiecentrum in De Koornmolen, maar het zal vanaf 1 september in een kleiner formaat doorgaan, aan een zijkant van deze zaal. De grote massa moet uiteraard niet meer langskomen. Op vrijdag mochten de laatste vrijwilligers meehelpen om een deel van de ' infrastructuur' van de zaal af te breken. De Vlaamse vaccinatiecentra hebben een fantastische prestatie neergezet: op 6 maanden kreeg meer dan 90% van de volwassen bevolking een eerste prik, wat uniek is in de wereld.
Ook voor de tweede prik zitten ze al aan 86%. Een volledig afgewerkt vaccinatieschema biedt op dit moment de beste garantie op een zo laag mogelijk risico op een ernstige COVID-19-besmetting. 
Het aantal burgers die nog een 1ste of 2de prik moeten krijgen, is op dit moment heel beperkt. Het is dan ook merkbaar minder druk in het vaccinatiecentrum en de komende weken voorzien we veel minder vaccinatiesessies. Het vaccinatiecentrum blijven openhouden in de huidige vorm was dan ook niet meer nodig. Zeker met het oog op de heropstart van de sportieve activiteiten vanaf september. Daarom hebben ze beslist om in september het vaccinatiecentrum in mini-versie open te houden. De grote zaal en de polyvalente zaal zal vanaf volgende week terug volledig opengesteld worden voor de sportclubs. Het mini-vaccinatiecentrum zal verder actief blijven in de sporthal en dit op 2 lijnen. We zullen hiervoor het gedeelte aan de rechterkant inrichten. 
En dus werd op vrijdagavond rond 18 uur de laatste persoon geprikt in het grote vaccinatiecentrum De Koornmolen. Ondertussen waren de vrijwilligers die toen aan het werk waren al goed bezig met de afbraak van het centrum. Alle stickers werden van de vloer verwijderd en al het materiaal werd naar de zijkant van de grote zaal gebracht. Meer dan 100 vrijwilligers hebben een prachtprestatie geleverd en dit gedurende zes maanden.  

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 aug 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief