GOOIK - Kunstroute Kunst en natuur komt voor twee maanden naar in en rond Paddenbroek

C21

GOOIK - Kunstroute Kunst en natuur komt voor twee maanden naar in en rond Paddenbroek

Editie_gooik_paddenbroek_kunst_3a__kopie_
Kunstenaar bij enkele werken in Paddenbroek.- Foto Marc Colpaert
 
Editie_gooik_paddenbroek_kunst_2__kopie_
Tijdens de persvoorstelling.- Foto Marc Colpaert
 
Editie_gooik_paddenbroek_kunst_4__kopie_
Ook in de mooie natuur rond Paddenbroek kan men kunstwerken bekijken.- Foto Marc Colpaert
 
Veertien Gooikse kunstenaars, meer bepaald Rita Callebaut, Frank De Clercq, Marleen De Doncker, Danielle De Kegel, Nele Geldhof, Monica Guldemont, Mieke Huyghe, Patrick Jacquemijns, Hilde Maton, Eddy Niels, Jan Springael, Greet Van Belle, Fons Vandergraesen en Guy Van Vreckem,  stellen tijdens de maanden september en oktober tentoon in de binnenruimte van Plattelandscentrum Paddenbroek en in de directe omgeving.
 
In de binnenruimte ontdek je een gevarieerd palet van kunst representatief voor de artistieke veelzijdigheid van de leden van Zin in Kunst.  Zowel tekenkunst, glaswerk, kalligrafie als schilderkunst, monotype, keramiek en beeldhouwen komen aan bod. Langs de route van 5 km staan replica’s opgesteld van originele kunstwerken.  Eerst werden de originele kunstwerken gefotografeerd, nadien afgedrukt op dibond aluminium van 3 mm dat bestand is tegen gure weersomstandigheden.  Deze replica’s  zijn weerbestendig en kunnen tijdens een aangename wandeling twee maanden lang bewonderd worden.
Elke kunstenaar kon vrij zijn buitenruimte kiezen en zijn werk integreren in de natuurlijke omgeving.  Op die manier ontstaat er een boeiende dialoog tussen natuurlijke en artistieke schoonheid.  Een fascinerend en uitdagend gebeuren.  Dit voor zowel de kunstenaar als de toeschouwer.
 
Naast de kunstwerken wordt een QR-code aangebracht.  Als je die activeert, kan je luisteren naar de tekst die elke kunstenaar bij zijn werk heeft geplaatst.  Soms bondig en precies, soms speels en ludiek, soms informerend of poëtisch.  Woord en beeld komen op die manier tot een harmonieuze samenwerking.
 
De route is bewegwijzerd en kan moeiteloos gevolgd worden in beide richtingen.  Dit kan alle dagen. Bij vochtig weer zijn stevige stapschoenen wel aanbevolen.  Voor het bezoeken van de binnententoonstelling hou je best rekening met de openingsuren van PC Paddenbroek.
 
Als bijkomende info ontwierpen de kunstenaars een geïllustreerde brochure.  Hierin staan naast zakelijk informatieve gegevens over de kunstenaar, ook zijn gekozen QR-teksten.  Deze tekstgegevens worden opgevrolijkt met de foto’s van de tentoon gestelde werken.
 
De kunstroute Kunst en natuur verweven in en rond Paddenbroek, een initiatief van het forum Zin in kunst, de cultuurraad en  de gemeente Gooik, wordt zeker een beleving waarvan de deelnemer intens kan genieten én nagenieten.  "Het wordt een intense ervaring vol natuurlijke en artistieke schoonheid.  Dit zowel in de binnenruimte als in de buitenruimte van het vernieuwde Plattelandscentrum Paddenbroek. En iedereen is van harte welkom", besluit voorzitter Fons  Vandergraesen van Zin in Kunst.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 sep 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief