GALMAARDEN- Dank aan de vele mensen die naar de fototentoonstelling kwamen

C21 Css

GALMAARDEN- Dank aan de vele mensen die naar de fototentoonstelling kwamen

Img_20210911_113456__kopie_
Pierre Deneyer en pastoor Andy Penne kwamen een kijkje nemen. - Foto Marc Colpaert
 
Editie_tentoon_marc_3__kopie_
De twee toppers van de tentoonstelling, links Ter Rijst, rechts De Markrivier.- Foto Marc Colpaert
 
Beroepsfotograaf Marc Colpaert bedankt de vele mensen die op zaterdag en zondag even afzakten naar de B&B Hof Ter Haegen in Vollezele, om er te genieten van de landschapsfoto's die hij er tentoonstelde. Zelfs ex-burgemeester Pierre Deneyer en pastoor Andy Penne samen met vele anderen kwamen een kijkje nemen.
 
In samenwerking met de vrouwen van FERM en de B&B Hof Ter Haegen uit Vollezele, mocht kunstenaar en beroepsfotograaf Marc Colpaert uit Tollembeek er zijn werken tentoon stellen. Door de corona werd het nog een race tegen de tijd. "Sinds ongeveer twee maanden wist ik dat de kans bestond dat ik mijn foto's mocht tentoonstellen, maar door de corona kreeg ik maar geen groen licht om er voor te gaan. Dan drie weken voor de openingsdag was daar eindelijk het verlossende bericht, dat het kon doorgaan", zei Marc. Dus ging hij aan de slag om met de beperkte plaats ongeveer een 15 tal foto's tentoon te stellen. "Ik ging vooral voor enerzijds de klassieke beelden en anderzijds voor mooie beelden, maar die niet zo gekend zijn in het Pajottenland", legt de kunstenaar uit.  Op zaterdag was het al bij al niet zo druk, wat er voor zorgde dat hij de tijd kon nemen om even een woordje te zeggen tegen de mensen, die naar zijn tentoonstelling kwamen kijken. Op zondag was het een pak drukker. "In de namiddag was het op sommige momenten zo druk dat ik met moeite dag kon zeggen tegen de mensen, maar natuurlijk ben je blij dat vele mensen uit Galmaarden, maar ook veel mensen uit Gooik, naar mijn tentoonstelling kwamen kijken. Wat mij zeker bijblijft is een quote van een vrouw die me vertelde ' ik word heel blij als ik naar uw foto's kijk', dat maakte mij natuurlijk ook heel blij, ook al kende ik die vrouw niet. "

De twee toppers van de tentoonstelling hingen toevallig naast mekaar, een beeld van Ter Rijst in Pepingen en De Markrivier in Tollembeek. "Mensen zijn vooral op zoek naar beelden uit hun omgeving, heel wat mensen uit Gooik waren een beetje teleurgesteld dat er maar één foto van Gooik tussen hing. Maar je moet nu éénmaal keuzes maken. De foto van Ter Rijst is ondertussen een uniek beeld, want een deel van de treurwilg werd afgezaagd, zodat dit beeld vandaag niet meer kan gemaakt worden. Ik was wel verwonderd dat de foto van de Markrivier, eigelijk een klassieker, zo populair was. In elk geval ik ben best tevreden dat zoveel mensen genoten van mijn foto's", besluit Marc. De tentoongestelde beelden kunnen nog steeds aangekocht worden, stuur een mailtje naar: cramcocolpaert@gmail.com.   

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 sep 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 10 aug 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief