NINOVE - Familiebedrijf en wasserij Excelsior bestaat al meer dan 80 jaar en nu al aan de derde generatie toe

C21

NINOVE - Familiebedrijf en wasserij Excelsior bestaat al meer dan 80 jaar en nu al aan de derde generatie toe

Editie_ninove_wasserij_1__kopie_
Jan met dochter Ludwina voor hun zaak.- Foto Marc Colpaert
 
Editie_ninove_wasserij_3__kopie_
Machines genoeg voor de was even in te steken.- foto Marc Colpaert
 
Editie_ninove_wasserij_2__kopie_
Kwaliteit staat hoog in het vaandel bij de wasserij Excelsior. Foto Marc Colpaert
 
In de Geraardsbergsestraat 40 in Ninove is sinds vele jaren een wasserij gevestigd Excelsior, sinds kort stapte Ludwina Couck mee in de zaak van haar vader Jan, en dus spreken we reeds van  de derde generatie die mee aan het roer komt. U kunt bij wasserij Excelsior terecht voor het wassen, drogen,opvouwen, strijken van al uw wasgoed. U hoeft daarvoor geen 10 kg wasgoed binnen te brengen, al mag dat natuurlijk. "Maar onze service is voor één broek of hemd even hoog als voor een hele mand", vertelden Jan en Ludwina ons.
 
Het was Jozef Couck die voor het begin van de Tweede Wereldoorlog al van start ging met een wasserij Excelsior in Ninove. Door de jaren heen groeide het bedrijf als kool, want vergis u niet, achter het kleine winkeltje ligt een enorm magazijn met tal van wasmachines, drogers, industriële strijkers en nog veel meer. Je kan er gemakkelijk in verdwalen in dit 100 meter diepe gebouw. U kunt er trouwens ook gewoon uw eigen was komen doen
 
De firma Excelsior is vandaag nog veruit de enige actieve wasserij in de streek Ninove-Geraardsbergen, Gooik tot Aalst. "Als klein familiebedrijf in Ninove-centrum is het wassen, drogen, opvouwen, strijken van was, droogkuis, tapijten of gordijnen kuisen onze passie en dat mag u zeker letterlijk nemen. We doen dit met de nodige zorg en oog voor kwaliteit aan een meer dan schappelijke prijs en op een milieuvriendelijke manier. Belangrijk is daarbij dat wij elke klant, ook al komt hij slechts met een trui, een broek of een hemd naar onze zaak, met de glimlach te woord staan en hem de service geven die hij in onze ogen verdiend. Daarnaast zijn we een familiebedrijf en spreken we al ons personeel aan met de voornaam, bij ons ben je geen nummer", zegt Jan. 
 
 
Ludwina Couck heeft sinds kort de stap gezet om mee in de zaak van haar vader te komen werken. "Ik wou dit familiebedrijf waar mijn grootouders en ouders zoveel tijd en energie ingestoken hadden, niet laten verloren gaan. Een familiebedrijf met een 80-jarige geschiedenis geeft ook een blijk van kunde, vertrouwen in en liefde voor hetgeen wat je doet", vult Ludwina aan 
Excelsior komt de was ophalen en terugbrengen in de  streek van: Ninove, Aalst, Brakel, Zottegem, Geraardsbergen en ook in het Pajottenland in de gemeenten Galmaarden, Gooik, Roosdaal, Liedekerke en Denderleeuw. U kunt deze mensen 7/7 contacteren op het nummer 0472/463.364 of u komt gewoon langs met uw wasgoed in de Geraardsbergsestraat 40 in Ninove. 
   
 
 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 okt 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief