GERAARDSBERGEN - LETS GERAARDSBERGEN Lets do it viert hun tienjarig bestaan

C21 Css

GERAARDSBERGEN - LETS GERAARDSBERGEN Lets do it viert hun tienjarig bestaan

Editie_geraardsbergen_led_wilfried_2__kopie_
Enkel leden van Lets voor het stadhuis van Geraardsbergen.- Foto Marc Colpaert
 
LETS Geraardsbergen bestaat dit jaar 10 jaar en maakt een krachtige heropstart na de corona-periode. Het letterwoord LETS staat voor 'Local Exchange and Trading System'. LETS ontstond in de jaren ’80 in Canada, en verspreidde zich sindsdien over de hele wereld. Ter hoogte van het stadhuis in Geraardsbergen kwamen de leden wat meer uitleg geven over hun project. Naast leden uit Geraardsbergen hebben ze ook tal van leden uit Bever, Galmaarden, Herne en Gooik. Bij Lets Geraardsbergen, kan iedereen zich aansluiten uit de ruime regio rond Geraardsbergen.
Voor hun is LETS gewoonweg een eigentijdse manier van samenwerken. Mensen helpen elkaar door diensten of goederen te ruilen en dit binnen het netwerk van een lokale groep. Hiervoor verhandelen ze ’letspunten’ via digitale weg. https://geraardsbergen.letsc.be/ is het nieuwe platform dat de transacties beheert. 
 
"Ik help jou een uur in de tuin en jij geeft mij het daarvoor overeengekomen aantal LETS-punten". In de regio Geraardsbergen hanteren we hiervoor ’MUURKES’ als digitale Lets vergoeding eenheden. Je kan het zo gek niet bedenken of je kan er een oplossing voor vinden via LETS. Je hebt bijvoorbeeld een computer probleem, onverwacht een babysit nodig, belandt in het ziekenhuis en hebt iemand nodig om je huisdieren te verzorgen, je kan hulp gebruiken om je spullen naar het containerpark te brengen, je wil een feestje organiseren en hebt nog helpende handen nodig of iemand is in quarantaine en kan geen boodschappen doen. Anderzijds kan je ook goederen verletsen: bijvoorbeeld tweedehandskledij of een kastje. Je kan een vraag in de groep stellen en er is altijd wel iemand die je kan helpen of interesse heeft in de goederen die je wil verletsen. En last but not least is letsen bovendien een fijne manier om nieuwe mensen te leren kennen.
 
Lets Geraardsbergen bestaat dit jaar 10 jaar en we hebben recent ook een nieuw bestuur. We willen graag nog meer LETS-en en ook meer nieuwe leden verwerven. Hoe groter de gemeenschap hoe meer vraag en aanbod er circuleert en hoe beter het letsen werkt. 
 
Op zondag 24 april organiseren we infosessies om 14u, 15u,16u en 17u. Deze gaan door in en rond het Koetshuis aan het Abtenhuis, Abdijstraat 10 in Geraardsbergen. Iedereen is welkom. Men kan er genieten van dranken aan democratische prijzen en gratis verse pannenkoeken. Er is een LETS-marktje: de leden ‘verletsen’ hun handwerk, plantjes, kruidenbereidingen, kledij, … en er zijn ook workshops waar Geraardsbergse LETS-ers het beste van zichzelf geven en dit delen met anderen. (Kruidenwandeling, Zhineng Qigong, Folkdans, kindergrime, …) Ook het Repaircafé zal aanwezig zijn, bezoekers kunnen dan ook op hen beroep doen. Meer info: http://www.letsgeraardsbergen.be/
 
 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 apr 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief