REGIO - Rotary zorgt voor tal van voedselpakketten voor kansarme gezinnen uit onze regio

C21

REGIO - Rotary zorgt voor tal van voedselpakketten voor kansarme gezinnen uit onze regio

A_a_rotary_1
De voedselpakketten werden klaargemaakt.- Foto Ingezonden
 
In de lokalen van Gastro-atelier bij Herman Heylen in Oetingen werden de nodige voedselpaketten klaargemaakt, om te verdelen onder ruim 100 gezinnen uit onze regio, gezinnen die het niet altijd gemakkelijk hebben om rond te komen. Rotary Sint-Pieters-Leeuw en Baobab hopen hiermee hun steentje bij te dragen. 
Afgelopen dinsdag sloegen Rotary Sint-Pieters-Leeuw, Baobab voedselbanken Leeuw en hun vrijwilligers opnieuw de handen in elkaar. Op 12 april werden er lekkere verse groenten en fruit aangeboden door Rotary SPL. Voorzitster Jo Heremans vertelt: “ Dit project ligt ons heel nauw aan het hart. Mensen die zo dicht bij ons wonen en het vandaag niet makkelijk hebben. Deze mensen verdienen een extraatje met Pasen. Samen met onze leden hebben we hele leuke pakketten kunnen samenstellen met verse wortelen, witloof, brocoli, appelen, peren en uiteraard heerlijke chocolade!”
Rotary Sint-Pieters-Leeuw ondersteunt verschillende projecten, elk jaar opnieuw. Trooz was vorig jaar hun grootste project;  een schooltje werd er opnieuw ingericht en dit jaar willen ze ook de speeltuin aanpakken. 
“Onze leden zijn ondernemers, bedienden, gepensioneerden, maar ook hardwerkende mensen die zich met veel passie inzetten voor verschillende goede doelen. Iedereen is welkom om zich aan te sluiten bij onze vereniging. Want iets terugdoen voor een ander geeft zoveel voldoening."
 
Reeds 4 jaar runnen Vera en Guy deze vzw met een groot hart. Het doel van Baobab is kansarme gezinnen helpen om rond te komen (en natuurlijk ook voedselverspilling tegen te gaan). De dankbaarheid van meer dan 100 gezinnen is elke week de mooiste beloning.

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 apr 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief