VOLLEZELE - Kunst en volksvermaak in Spieringen Buurt op 2 en 3 juli

C21

VOLLEZELE - Kunst en volksvermaak in Spieringen Buurt op 2 en 3 juli

A_de_spieringen_bestuur
Ingezonden foto
 
Het buurt- en straatfeest ‘Spieringen Buurt’ gaat door op zaterdag 2 juli aangevuld met een tentoonstelling van lokale kunstenaars. Twintig lokale kunstenaars stellen hun artistieke creaties voor op de tentoonstelling in het Heyhof, Heystraat 11 te Vollezele. Zowat alle kunstdisciplines komen er aan bod zoals schilderkunst, keramiek, tekeningen en fotografie. Een heel gevarieerde tentoonstelling waaraan volgende creatievelingen meewerken: Francine De Smet, Hilde Belsack, Ann Neckebroeck, Jan Ricour, Eline Lievens, Alexandra Cool, Hendrik Deschuyteneer, Rita Thewissen, Luc Dehandschutter, Wim Adriaenssens, Peggy Papeleu, Goan Allebosch, Lomme Hauters, Jacqueline Brulard, Agnes Brulard, Raymond Dero, Herman Van Eesbeek, Marjan Musch, Gaby Pieret en Ann Adriaenssens. Op zondag 3 juli worden om 14 uur alle deelnemende kunstenaars voorgesteld door een plaatselijke moderator.
Dit opmerkelijk initiatief kadert in het straat -en buurtfeest van het gehucht Spieringen in Galmaarden dat op 2 en 3 juli kunst en volksvermaak zal laten samensmelten tot een evenement waar er zowat van alles te beleven valt. Gedurende gans dit feestweekend zijn er huifkartochten, volksspelen en tenten voor praatgroepen voorzien. De kinderen kunnen zich uitleven op het springkasteel, zich laten schminken, een speciaal dansje aanleren of hun creativiteit bewijzen met stoepkrijt op straat. Het orkest ‘Lampadeir’ zorgt voor de muzikale omlijsting. Het samenbrengen van kunst en plaatselijk volksvermaak is opmerkelijk.
De bestuursleden van ‘Spieringen Buurt’, Jean-Pierre Bakkaert, Luc Dehandschutter, Jean-Pierre Stalpaert en Luc Timmermans hopen dan ook op een grote opkomst zodat zij dit initiatief in de toekomst kunnen herhalen.

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 jun 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 23 mei 2023
Marc Colpaert | 18 mei 2023

archief