Maarten uit Sint-Pieters-Leeuw en Dieuwert uit Gooik werken dag mee met Sammy Mahd

C21

Maarten uit Sint-Pieters-Leeuw en Dieuwert uit Gooik werken dag mee met Sammy Mahd

Youca
 

Vandaag vond voor de 16de keer YOUCA Action Day, de vroegere Zuiddag, plaats. Tijdens deze dag engageren meer dan 14.000 Vlaamse en Brusselse jongeren zich door te werken voor een bedrijf, een organisatie, een overheid of een particulier i.p.v. plaats te nemen achter de schoolbanken. Het loon dat deze jongeren verdienen gaat dit jaar naar een jongerenproject in Oeganda, Burkina Faso en Ecuador.

 

Maarten Vandenbosch uit Sint-Pieters-Leeuw en Dieuwert Krikilion uit Gooik, beide in het zesde middelbaar in het Sint-Godelieve Instituut, hebben vandaag een dagje gewerkt als woordvoerder van Sammy Mahdi, voorzitter van cd&v. De dag begon met een kijkje achter de schermen in het hoofdkwartier van CD&V. Na de interessante uitleg over de werking van de verschillende afdelingen binnen in de partij ging de reis richting het Vlaams Parlement waar de YOUCA-studenten uitleg kregen over de politieke structuur in ons land, de werking van de CD&V fractie en verschillende weetjes over de Belgische politiek.

 

In de namiddag konden de studenten vanop de eerste rij de werking van de partij meemaken en meedraaien met voorzitter Sammy Mahdi. De werkdag werd afgesloten met een netwerkmoment waarop alle studenten die een job binnenin de partij hadden uitgenodigd werden. Sammy Mahdi was aangenaam verrast en enthousiast over het aantal jongeren dat zich roepen voelde om een dag te werken voor een politieke partij, zij zijn namelijk de toekomst van het land. In totaal liepen meer dan 40 jongeren een dag mee op de partij. 

 

We kijken zeer positief terug op deze dag, het was heel tof om mee te maken hoe het eraan toegaat achter de schermen van een politieke partij. We zijn dankbaar voor de kans die we vandaag hebben gekregen, niet veel mensen van onze leeftijd kunnen zeggen dat ze zo een unieke en leerrijke ervaring hebben gehad”, zeggen Dieuwert en Maarten.

 

Het is belangrijk om onze partij tijdens de YOUCA Action Day open te stellen voor jongeren en ze een inkijk te geven in het reilen en zeilen van de politiek, zo dragen wij als partij ons steentje bij om de politiek toegankelijker te maken voor jongeren en ondersteunen we ondertussen het goede doel”, zegt Sammy Mahdi, voorzitter van cd&v. 

 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 okt 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 27 jan 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief