GALMAARDEN - De lokale wandelclub PAREL VAN HET PAJOTTENLAND® Vollezele-Galmaarden gaat wandelen

C21

GALMAARDEN - De lokale wandelclub PAREL VAN HET PAJOTTENLAND® Vollezele-Galmaarden gaat wandelen

Colpaert_galmaarden_baljuwhuis__kopie_
Starten vanuit het Baljuwhuis.- Foto Marc Colpaert
 
De wandelclub organiseert op zondag 19 maart al haar 24ste Baljuwtochten ze gaan van start vanuit het Baljuwhuis. Na een volledige herziening van de kalender van onze 3 T.G.V.-organisaties in 2023 vindt de 24ste Baljuwtochten dit jaar plaats op zondag 19 maart. Tijdens deze nieuwe “PARELTOCHT”,  kunnen de wandelaars ook dit jaar weer genieten van de mooie routes in ons prachtig Pajottenland. Vier wandelclubs zullen zelfs vanuit de uithoeken van België met de bus afreizen om van ons uniek stukje Pajottenland en een puike organisatie te genieten.  We starten vanuit het Baljuwhuis, Kammeersweg 2 te Galmaarden.  Dit prachtig kader zorgt onmiddellijk voor een schot in de roos. De rustgevende tuin maakt het plaatje compleet. Er wordt opnieuw gekozen voor wandelingen over verschillende afstanden. Er staat een tocht van  4-6-9-12-16-21-25 km op het programma. Naar gewoonte is een apart parcours van 4 en 6-km geschikt voor rolstoelen en kinderwagens uitgestippeld.
 
Langs tal van rustige wandelpaadjes geniet je maximaal van deze pareltocht. Deze wandeling brengt ons doorheen het stiltegebied naar Waarbeke, het vredig dorpje tussen de Congoberg en de Bosberg. De inschrijving voor leden van de wandelfederatie bedraagt  €-1,5. Niet-leden betalen €-3. Kinderen onder de 12 jaar betalen geen inschrijving.
Zoals elk jaar kunnen de wandelaars na de inspanning genieten van "home made" tomatensoep van verse groenten en balletjes en van de heerlijke ambachtelijke mattentaarten uit de streek. Ze kunnen ook proeven van een lekker biertje, frisdranken en een lekker geurende kop koffie en dit allemaal aan democratische prijzen. Starten kan vanaf 07:30 tot 15:00. Laatste aankomsttijd is 17:00. Het treinstation van Galmaarden bevindt zich op 1200-m van de startplaats.
Verantwoordelijke = Dero Raymond voorzitter@parelvanhetpajottenland.be
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 mrt 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 01 jul 2024

archief