GOOIK - Heel wat volk kwam naar de 15de stripbeurs in De Cam wij waren er ook

C21

GOOIK - Heel wat volk kwam naar de 15de stripbeurs in De Cam wij waren er ook

Editie_gooik_stripbeurs_2__kopie_
Er waren heel wat mensen Foto Marc Colpaert
 
Editie_gooik_stripbeurs_3__kopie_
Nelly van stripwinkel Hermelijn uit Aalst was er ook.- Foto Marc Colpaert
 
Editie_gooik_stripbeurs_4__kopie_
Ook tal van striptekenaars waren er bij. Foto Marc Colpaert
 
De stripbeurs in De Cam was nog maar eventjes open en er stonden al een dertigtal mensen in de zaal. Een verkoper formuleerde het zo. "Ik stond gisteren op een andere stripbeurs en daar kwamen evenveel mensen op de hele dag, als hier in Gooik in het eerste half uur. Het is dan ook veruit de gezelligste stripbeurs van het land",aldus deze verkoper. Voorzitter Jean-Paul De Loecker stuwende kracht achter deze beurs en zelf verwoed stripverzamelaar was dan ook heel blij met deze lovende woorden. De stripbeurs is op zondag 12 november nog open tot 17 uur.
Tal van mensen verzamelen vandaag strips dus is een stripbeurs the place to be. Daar kan men tal van strips vinden aan een goedkopere prijs, maar daarnaast is het ook mogelijk dat sommige mensen 100 euro en meer vragen voor een zeldzaam exemplaar. De activiteit ging door in de Schuur van de Cam op zondag 12 november, van 10 tot 17u en de toegang was gratis. "Dit is al de 15de editie van onze stripbeurs, een organisatie van de Heemkundige Kring van Gooik, i.s.m. de bibliotheek en de gemeente Gooik. Ook dit jaar hebben wij de zaal van De Cam met gemak vol standjes met strips gekregen", vertelde Jean-Paul De Loecker een tevreden voorzitter van de Heemkundige Kring. 
 
Aangezien wij zelf enkele duizenden strips hebben, waren wij natuurlijk ook van de partij, vooral dan om enkele ontbrekende strips op de kop te tikken. Er waren standjes met strips voor 1 euro maar dat waren meer de uitzonderingen. Meestal draait een courante strip momenteel rond een prijs van 3 tot 4 euro, vergeet niet dat je vandaag voor een nieuwe strip al vlug 10 euro mag betalen. Het eerste uur dat de stripbeurs geopend was, moest men op sommige plekken duwen om een plaatsje te bemachtigen. De verkopers en de organisatoren waren natuurlijk in hun nopjes. Wij zochten en vonden enkele strips die nog ontbraken in onze verzameling. Voor de stripfanaten even ter verduidelijking : dat waren strips van Baard en Kale, de Beverpatroelje, Rik Ringers de laatste nummers van de eerste reeks, nog enkele Biggles en de laatste strip van Bernard  Prince in totaal kochten wij 11 strips voor een bedrag van 130 euro. Neen goedkoop worden de strips niet.
De organisatoren deden er alles aan om er een gezellige beurs van te maken met de nodige muziek, een drankje en natuurlijk heel wat tekenaars die hun strips kwamen signeren.  Er was tevens een stand van de stripwinkel Hermelijn uit Aalst met tal van gloednieuwe strips. Kinderen van nog geen 12 jaar kregen een leuk geschenkje mee naar huis. 
Jean-Paul De Loecker liet verder nog optekenen dat er in de maand januari 2024 een speciale stripbeurs komt in De Cam in Gooik. "Ik ken heel wat stripverzamelaars en deze hebben thuis heel wat dubbele strips in hun kassen liggen. Nu is het de bedoeling dat wij in januari een speciale beurs organiseren voor de gewone mensen, dus geen verkopers die hier vandaag stonden, om hen de kans te geven om hun dubbele strips kwijt te geraken. Moesten er dus mensen zijn liefst van uit de buurt van Gooik, die thuis een pak dubbele strips hebben liggen of strips die ze willen verkopen, dan kunnen deze contact opnemen met mij via het emailadres: jp.deloecker@telenet.be.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 nov 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief