Lokale N-VA afdelingen fuseren Rudy Thiebaut verkozen als voorzitter

C21

Lokale N-VA afdelingen fuseren Rudy Thiebaut verkozen als voorzitter

Fb_img_1603618473739__1_
Rudy Thiebaut. Ingezonden foto
 
Vanaf 1 januari zullen Galmaarden, Gooik & Herne samen door het leven gaan als nieuwe fusiegemeente Pajottegem. Oppositiepartij N-VA is een koele minnaar van dit project, maar verenigt haar krachten om te waken over het goede verloop van het fusietraject. Deze week voegden zij hun drie besturen dan ook samen tot N-VA Pajottegem, met Rudy Thiebaut als kapitein. “Het is geen geheim dat wij voorstander zijn van een grotere fusie met de zes gemeenten van het Pajottenland”, vertelt uittredend-voorzitter van N-VA Herne, Jonas De Boeck. “Helaas is de beslissing definitief genomen en dus bundelen ook wij onze krachten.” 
 
Afgelopen maandag verkozen de N-VA’ers van Gooik, Galmaarden en Herne dan ook een nieuw, overkoepelend partijbestuur. Rudy Thiebaut, die al voorzitter was van N-VA Galmaarden, werd verkozen tot voorzitter van de fusie-afdeling. Jason Broodcoorens, uittredend-voorzitter van N-VA Gooik licht toe: “Rudy is al 10 jaar actief als voorzitter van onze partij in Galmaarden en ging in die periode nooit een uitdaging uit de weg. In 2018 leidde hij de partij naar de verkiezingen als lijsttrekker in Galmaarden en behaalde met zijn team een zeer mooie score. De beslissing om hem aan te stellen als kapitein van ons vernieuwde schip, was dan ook een evidentie en ik ben blij dat het voltallig bestuur van N-VA Pajottegem zich achter hem heeft geschaard.” 
 
Rudy Thiebaut besluit: “Ik wil mijn dank uitspreken aan de voorzitters van Gooik en Herne én alle bestuursleden voor het vertrouwen dat zij in mij stellen. Samen zullen wij ons inzetten voor de belangen van al onze leden en inwoners.” 
Philippe De Cock, fractieleider van N-VA in Gooik, werd verkozen als ondervoorzitter van de afdeling. Jason Broodcoorens en Hans Van Haesebrouck kregen het vertrouwen als secretaris & penningmeester." 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 mrt 2024
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief