Help ook mee om de blauwe bloemen in kaart te brengen in het Pajottenland

C21

Help ook mee om de blauwe bloemen in kaart te brengen in het Pajottenland

Boshyacint_foto_vrij_te_gebruiken__kopie_
De Natuurpuntafdelingen uit de regio Pajottenland & Zennevallei willen dit voorjaar zoveel mogelijk waarnemingen van boshyacinten (wilde hyacinten) verzamelen. Bedoeling is om een beter zicht te krijgen op het voorkomen van deze prachtige bloemen en hen beter te kunnen beschermen. We zijn vooral op zoek naar ongekende locaties buiten de natuurgebieden in Beersel, Bever, Dilbeek, Drogenbos, Galmaarden, Gooik, Halle, Herne, Lennik, Pepingen, Roosdaal, Sint-Pieters-Leeuw, Sint-Genesius-Rode, Linkebeek en Ternat.
 
Ontdek de betoverende wereld van de boshyacint, een icoon in onze schilderachtige regio Pajottenland & Zennevallei. Eind april en begin mei schilderen deze stukjes oud bos een betoverend blauw beeld in het landschap, maar opvallend genoeg ontbreken ze vaak in officiële waarnemingen. Daarom
roepen we iedereen op om samen met ons als regionale natuurpuntafdeling het verschil te maken. Tijdens de volgende voorjaarswandelingen nodigen we jullie uit om met de ObsIdentify-app de groeiplaatsen van de boshyacint vast te leggen, vergezeld van een prachtige foto. En nu eens geen exemplaren uit het Hallerbos, maar uit alle andere plekjes in de regio – dat is de uitdaging!
 
Op deze manier doen we gezamenlijk aan burgerwetenschap en kunnen we onze iconische boshyacint beter laten beschermen. Samen kunnen we de verborgen parels van het Pajottenland en Zennevallei ontdekken en niet alleen hun schoonheid maar ook hun waarde voor onze natuur benadrukken. En natuurlijk mag in dit project tevens de tere bosanemoon en de geuroverweldigende daslook meegenomen worden. Benieuwd naar de resultaten!
 
Info op de website:
 
 Hyacint-je-mee? www.natuurpunt.be/nieuws/hyacint-je-mee

 Regionale werking van Natuurpunt: www.natuurpunt.be/pajotzenne 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 apr 2024
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 23 mei 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief