GOOIK - Pareltjesworp een topper

C21

GOOIK - Pareltjesworp een topper

Editiepajot_gooik_parel_1_foto_marc_colpaert
Samen met Jean-Marie op de foto. - Foto's Marc Colpaert
 
Editiepajot_gooik_parel_2_foto_marc_colpaert
Editiepajot_gooik_parel_3_foto_marc_colpaert
Editiepajot_gooik_parel_4_foto_marc_colpaert
 
Editiepajot_parel_5_foto_marc_colpaert
De winnaars tussen de plaatselijke BV's en met Jean-Marie
 
Editiepajot_gooik_parel_6_foto_marc_colpaert
Sam in volle actie op het podium. - Foto Marc Colpaert
 
Editiepajot_gooik_parel_7_foto_marc_colpaert
 

De 21 ste editie van de gouden pareltjesworp ging door onder een stralende zon. Het plein voor het gemeentehuis stond ook nu volledig vol. Nieuw dit jaar was dat er naast een gouden hamertje ook een gouden pareltje in de massa werd gegooid. Deze twee sieraden zaten verstopt tussen de 3.500 chocolade pareltjes die de gemeenteraadsleden en speciale gast Jean-Marie Pfaff over de hoofden van de massa mocht gooien. Jean-Marie had een beetje hoogtevrees, maar klom toch moedig op de ladder van de brandweer. Het gouden hamertje een creatie van juwelier Paul uit Ninove  werd gewonnen door Nicole Quintyn uit Roosdaal, het gouden pareltje een creatie van goudsmid Tine Goossens uit Gooik werd gewonnen door Daniel Bellemans uit Gooik.

Jean-Marie sprak voor hij de hoogte inging nog even met de massa mensen en vertelde hun dat het belangrijkste in het leven de vriendschap van de mensen was. Hij was een eenvoudige jongen en is dat ook altijd gebleven. Hij vergat niet dat tijdens de eerste jaren dat hij voetbalde er zelf geen geld was om zijn eigen uitrusting te kopen maar dat hij speelde in de uitrusting van een vriend van hem. Na deze wijze woorden begonnen de mensen spontaan te applaudisseren voor de nog steeds zeer vraag geziene ‘El Simpatico’, voor velen nog steeds onze beste doelman..

Even verderop op de atletiekpiste konden de kinderen zich amuseren op draaimolen en was er ondermeer een optreden van Sam Gooris. Die in een bomvolle en warme zaal de temperatuur nog deed stijgen op zijn zo speciale manier. “Laat het gras maar groeien”,  zong hij ondertussen geholpen door vele honderden kelen die meebrulden. Burgemeester Michel Doomst keek ernaar en zag dat het goed was. De Landelijke Gilde Gooik had opnieuw een prachtig dagje in mekaar gestoken.

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 aug 2009
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief