De PAJOTTENKRANT is terug

C21

De PAJOTTENKRANT is terug

Editiepajot_roosdaal_pajoottenland_foto_01_willy_appelmans
Nieuwe Pajottenkrant. - Foto's Willy Appelmans.
 
Editiepajotfoto_02willyappelmans
 

De mensen uit Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik, Pepingen en Roosdaal beseffen meestal dat zij in een homogeen plattelandsgebied wonen, waar dezelfde kansen en noden zich aandienen of ontwikkelen. Dit streekgevoel wil Pajottenland+ naar de toekomst nog meer versterken en aanmoedigen. Daarom willen zij de Pajottenkrant met een tweede adem lanceren. De inlassingen zullen gebeuren in de veertiendaagse oplage van ”Het Pajottenland” bij uitgever De Knijf uit Gooik.

De nieuwe Pajottenkrant is geen individueel project op zich, maar maakt deel uit van een totaalpakket met deelprojecten. De gemeentebesturen hebben begin juli samen met Pajottenland+ en enkele andere partners het project “het huis van het Pajottenland” opgestart. Het hoofddoel van dit project is aan “regionale en duurzame plattelandsopbouw” te werken. De nieuwe Pajottenkrant maakt deel uit van dit project. Het bouwen van een echt huis is zeker niet aan de orde.

Het eerste nummer van de “Pajottenkrant” verschijnt op donderdag 20 augustus bij een oplage van 60000 exemplaren.

In de toekomst zal de krant ook een digitale versie krijgen, waar je nog meer nieuws uit onze regio zal terugvinden.  Binnen enkele maanden wordt er ook gestart met een maandelijkse nieuwsbrief, en dit in samenwerking tussen Pajottenland+, de zeven gemeenten en andere partners uit de regio.

Lien Standaert is de nieuwe projectmedewerker van “het huis van het Pajottenland”. Lien en Jos Huwaert, de coördinator van Pajottenland+, zorgen de komende jaren voor de Pajottenkrant en dit in zeer nauwe medewerking van de uitgeverij De Knijf uit Gooik, uitgever van Het Pajottenland.

Ook wordt er gerekend op de medewerking van alle Pajotten. Om het met de woorden van Michel Doomst, voorzitter van Pajottenland+ te zeggen: “Denk mee, doe mee en beleef mee”.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 aug 2009
Willy Appelmans
Willy Appelmans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief