HALLE / DROGENBOS / GOOIK / NINOVE / SINT-GENESIUS-RODE - De Lijn verhoogt frequentie op streeklijnen

C21

HALLE / DROGENBOS / GOOIK / NINOVE / SINT-GENESIUS-RODE - De Lijn verhoogt frequentie op streeklijnen

Delijnk
Repro EP

De Lijn heeft een project om de frequentie op een aantal streeklijnen te verhogen. Voor Halle gaat het over de lijnen 153 (Drogernbos – Halle – Leerbeek – Ninove), 154 (Drogenbos – Ukkel – Beersel – Halle) en 155 (Drogenbos – Sint-Genesius-Rode) - Halle. Het plan heeft de bedoeling om de bussen beter af te stemmen op de treinen en de aansluitingen richting nationale luchthaven. De maatregelen moeten bijdragen het lokale verkeer van de Ring te weren.

De Lijn start het project op de lijnen in de randstedelijke gebieden ten zuiden, oosten en westen van Brussel. De trajecten overdag op weekdagen zijn minimaal om het kwartier. De bijkomende bussen op lijn 155 zullen via nieuw Rodenem (traject winkelbus) rijden. Verder wordt er ook rekening gehouden met ploegenwerk. Er komen bussen voor 6 uur ’s morgens en na 22 uur ‘s avonds. De afstemming op begin- en einduren van de scholen in Halle, Alsemberg en Sint-Genesius-Rode blijft behouden.
 
De verhoogde frequenties bieden meer kans op een goede aansluiting met andere buslijnen in Halle en met de trams van de MIVB in Ukkel en Drogenbos. De busritten worden ook beter afgestemd op de treinen in de stations Halle en Ukkel Kalevoet richting nationale luchthaven.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 okt 2009
Felix Merckx
Repro EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 16 apr 2024

archief