GALMAARDEN - Eerste werfvergadering voor nieuwe voorpost brandweer

C21

GALMAARDEN - Eerste werfvergadering voor nieuwe voorpost brandweer

Editiepajot_galmaarden_voorpost_1254
Plaatsbezoek in de Hernestraat. - Foto Kos
 

In Tollembeek werd voor de eerste keer een werfvergadering met plaatsbezoek georganiseerd voor de bouw van een nieuwe brandweer voorpost in Tollembeek. Deze voorpost van de brandweer van Lennik moet ervoor zorgen dat de brandweer vlugger ter plaatse is in Herne, Bever en Galmaarden.

De gemeente Galmaarden moet bij een brand beroep doen op drie verschillende brandweerkorpsen, deze van Ninove, Geraardsbergen en Edingen. Hierdoor gaan kostbare minuten voorbij, want de aanrijdtijd is dan ook soms nogal lang. “ Om hier een oplossing voor te vinden, zijn wij samen met de gemeenten Lennik, Herne en Bever gestart met de plannen voor de bouw van een voorpost in de Hernestraat in Tollembeek”, aldus burgemeester Pierre Deneyer (CD&V).  Op dinsdag 26 januari gingen alle partijen in de Hernestraat in Tollembeek  - waar de nieuwe voorpost moet komen - een kijkje nemen. “ Bij het plaatsbezoek werd vastgesteld dat er voldoende ruimte voor handen was om de nieuwe voorpost in te planten. “ Het is de bedoeling dat vanaf half maart de werken voor de nieuwe voorpost van start gaan. De eerste steenlegging zal plaatsvinden in de Paasvakantie”, verklaarde burgemeester Deneyer.  “ In deze voorpost, die operationeel moet zijn begin 2011, zullen er steeds  enkele manschappen aanwezig zijn voor de dienst 100 en voor de brandweer. Dit zal een zeer positieve zaak zijn voor de mensen van onze drie gemeenten  Herne, Bever en Galmaarden. Het prijskaartje loopt wel al over het miljoen euro!”, aldus Deneyer.

Gelukkig kunnen wij de kosten dragen met meerdere gemeenten, maar de  twee volgende jaren zal het financieel een zware zaak worden”, sprak burgemeester Kris Poelaert(CD&V) uit Herne. Wij moeten niet alleen de kosten dragen voor de nieuwe voorpost , maar daarnaast moeten wij ook nog steeds de kosten voor de brandweerkorpsen van Geraardsbergen, Ninove en Edingen blijven betalen gedurende de volgende twee jaren”, aldus nog burgemeester Kris Poelaert.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 jan 2010
Marc Colpaert
kos
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief