HERNE / GALMAARDEN - N255 afgesloten - herstellingswerken broodnodig

C21

HERNE / GALMAARDEN - N255 afgesloten - herstellingswerken broodnodig

N_255_afgesloten_slecht_wegdek
Repro Editiepajot - Deschuyffeleer

Gelet op de slechte staat van het wegdek hebben de burgemeesters van Herne en Galmaarden de beslissing genomen om de gewestweg Ninove - Edingen (N255) tussen het kruispunt Spieringen in Vollezele en het centrum van Herne voor alle verkeer af te sluiten. Deze regeling wordt getroffen in afwachting van de noodzakelijke dringende herstellingen aan het wegdek.

De gewestweg ligt er op het grondgebied van Herne en ook van Tollembeek en Vollezele grotendeels zeer belabberd bij. De situatie is zodanig zorgwekkend dat de gemeentebesturen niet langer wensen te wachten. Zij willen alle verantwoordelijkheid voor ongelukken en schade aan voertuigen uit de weg gaan. Enkele jaren terug besliste het provinciaal agentschap Wegen en Verkeer als wegbeheerder de steenweg in de omgeving van de grensscheiding tussen Galmaarden en Herne te voorzien van proefvakken om de hardheid en de bestendigheid van verschillende asfaltsamenstellingen uit te testen. Mede door het aanhoudend winterweer en de bestrooiingen is de toestand op deze proefvakken echter ronduit slecht door putten en afbrokkeling.
 
Reeds vorig jaar nam het Vlaams Gewest de beslissing om het wegdek er nog dit voorjaar te renoveren. Nu dringen beide gemeenten bij het Gewest evenwel aan om niettegenstaande deze geplande werken toch nog zo snel mogelijk voorlopige herstellingswerken uit te voeren zodat het verkeer over deze drukke gewestweg opnieuw veilig zou kunnen verlopen.
 
De omleiding loopt in Herne over de Stationsstraat en de Scherpstraat en in Tollembeek over de Hernestraat en de Vollezelestraat. 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 feb 2010
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief