GOOIK / GALMAARDEN / HERNE - Het rommelt bij Thuisverpleging Pajottenland

C21

GOOIK / GALMAARDEN / HERNE - Het rommelt bij Thuisverpleging Pajottenland

Editiepajot_-thuiszorg_pajottenland_-_deschuyffeleer
Roza Van Hove uit Vollezele - Foto Deschuyffeleer
 

Thuisverpleging Pajottenland met haar thuisbasis in Gooik zette eind vorige week een groot aantal van haar dagdagelijkse patiënten uit de regio Galmaarden/Herne zonder verpleging. In een vrij ongewoon schrijven werden de patiënten donderdag pardoes van de ene op de andere dag bedankt voor het vertrouwen en uitgenodigd om onverwijld uit te kijken naar een andere verpleegkundige.

Ook de alleenwonende Rosa Van Hove (87) uit Vollezele kreeg zo een brief met de post toegestuurd. Haar zoon André Marchal doet het verhaal : “Woensdag had de gebruikelijke verpleegster ons reeds meegedeeld dat het haar laatste verzorging was. Zij gaf aan haar ontslag te hebben ingediend om reden zij zich niet kon scharen achter het ondertekenen van bepaalde documenten uit hoofde van Thuisverpleging Pajottenland.” Een nog aangeslagen André vervolgt :” Donderdag viel dan daarenboven nog de fameuze brief in de bus zonder enige hoofding, datumvermelding en ondertekening. Onze eerste reactie was er dan ook één van onbegrip en aan ons lot overgelaten te zijn. Moeder, die sinds eind januari ingevolge een val dagelijks thuisverzorging nodig had, was er volledig het hart van in. Wij togen dan ook onmiddellijk op pad om een oplossing te vinden.”
 
“Tijdens onze zoektocht belandden wij bij toeval bij andere patiënten van Thuisverpleging Pajottenland die net zoals wij een gelijkaardige brief hadden ontvangen. Zo kwamen wij uiteindelijk gelukkig terecht bij een andere thuisverpleegster. Wij dienden voor de verzorging wel een nieuw doktersvoorschrift te bekomen om reden het eerste voorschrift reeds bij Thuisverpleging Pajottenland berustte”, aldus nog zoon André, die dagelijks vanuit Ninove zijn hulpbehoevende moeder één à twee keer per dag bezoekt.
 
Zowel moeder Rosa als zoon André prijzen zich gelukkig dat zij snel de zaak hebben weten te beredderen. Het bleek immers niet makkelijk om onmiddellijk een beroep te doen op andere thuisverpleging, allicht ook door de komende krokusvakantie. “Ik kan mij niet voorstellen hoe alleenstaande personen zonder familie of vrienden hun streng hebben weten te trekken”, luidt het nog vol ongeloof bij André.     
 
Telefonisch gepolst naar de oorzaak van deze drastische en niet alledaagse werkwijze wist Linda Cornelis, voorzitter van de vzw Thuisverpleging Pajottenland, in eerste instantie te vertellen niets af te weten noch van een brief noch van uitgebleven verzorging. Slechts na enig aandringen gaf zij als enige toelichting dat in het recente verleden enkele zelfstandige thuisverzorgers hun diensten hadden stopgezet. Hierdoor en ook door ziekte van een aantal medewerkers zou de vzw thans met een acuut personeelstekort dienen af te rekenen.
 
Intussen blijkt het merendeel van de betrokken zorgbehoevenden noodgedwongen toch wel een oplossing te hebben gevonden bij overige zelfstandige thuisverplegers in de regio. 
 
Wie nog steeds zoekend is naar vakkundige hulp kan info vinden op  http://www.verplegingthuis.be
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 feb 2010
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief