HERNE / GALMAARDEN - Steenweg Edingen-Ninove is afgefreesd

C21

HERNE / GALMAARDEN - Steenweg Edingen-Ninove is afgefreesd

Kopie_van_wegenwerken_n255_feb_2010__6_
Frees Techniek uit Gullegem freest de slijtlaag van de N255 weg - Foto's Deschuyffeleer
 
Kopie_van_wegenwerken_n255_feb_2010__5_
Wegenwerken N255 - Foto Deschuyffeleer
 
Kopie_van_wegenwerken_n255_feb_2010__1_
Wegenwerken N255 - Foto Deschuyffeleer
 
Kopie_van_wegenwerken_n255_feb_2010__3_
Wegenwerken N255 - Foto Deschuyffeleer
 

Een imposante freesmachine van de firma Frees Techniek uit Gullegem trad in werking om de slijtlaag van het asfaltdek van de N255  - de gewestweg Edingen-Ninove -  tussen het centrum Herne en het kruispunt Spieringen op Galmaards grondgebied af te frezen.

Door het werken met een koudfreesmethode is de lage omgevingstemperatuur van ondergeschikt belang. De machine rijdt over de te frezen laag heen en haalt met een roterende freesrol de gewenste 5 centimeters af tot op de betonnen basislaag..

Door de slechte staat van de proefvlakken hadden de burgemeesters van Herne en Galmaarden in samenspraak met de wegbeheerder, het provinciaal agentschap Wegen en Verkeer, zich eerder uit veiligheidsoverwegingen genoodzaakt gezien de weg voor het doorgaand verkeer af te sluiten.

Een woordvoerder van de aangestelde firma wijt “de slechte staat van deze weg manifest aan het intensief en zwaar verkeer. Ook dient gezegd dat de proef-samenstelling van het asfalt  klaarblijkelijk niet opgewassen is tegen de voorbije vrieskou en wintersneeuw”.  
 
Nog vóór het weekend wordt de gewestweg opnieuw voor het verkeer opengesteld zij het weliswaar met een snelheidsbeperking op het afgeschraapte gedeelte.  Het aanbrengen van een nieuwe slijtlaag zal gebeuren van zodra de asfaltcentrales terug in werking zijn.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 feb 2010
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief