HERNE - Nationale Wandeldag werd Nationale Regendag

C21

HERNE - Nationale Wandeldag werd Nationale Regendag

Editiepajot_nationale_wandeldag_herne_-_deschuyffeleer__11_
De Nationale Wandeldag.... ook een topdag voor tal van viervoeters. - Foto's Deschuyffeleer
 
Editiepajot_nationale_wandeldag_herne_-_deschuyffeleer__20_
Rustpost Herfelingen - Foto Deschuyffeleer
Editiepajot_nationale_wandeldag_herne_-_deschuyffeleer__27_
Rustpost Tollembeek - Foto Deschuyffeleer
Editiepajot_nationale_wandeldag_herne_-_deschuyffeleer__24_
4 van de 3458 moedige wandelaars - Foto Deschuyffeleer
 
Editiepajot_nationale_wandeldag_herne_-_deschuyffeleer__18_
Voorzitter Jean-Marie Paduart samen met een delegatie van Aktivia
Editiepajot_nationale_wandeldag_herne_-_deschuyffeleer
Vertrek en aankomst aan de sporthal de Hernekouter
Editiepajot_nationale_wandeldag_herne_-_deschuyffeleer__5_
 

Ondanks de voorspelde fikse regenbuien en stormachtige windstoten daagden toch nog zo’n 3458 wandelaars op in Herne voor de Vlaams-Brabantse editie van de Nationale Wandeldag. Dit grootste Vlaams jaarlijks wandelevenement draagt het label van Aktivia 3-sterrentocht en geldt overigens als openingswandeling van het nieuw seizoen.

In samenwerking met het gemeentebestuur had de organiserende wandelclub de Marktrotters niets onverlet gelaten om de tochten in de beste omstandigheden te laten verlopen. Het ongunstig weer maakte wel dat de natuurpracht van het Groene Kwadrant van Herne niet voluit tot haar recht wist te komen.
 
Uit voorzorg had de organisatie, met voorzitter Jean-Marie Paduart op kop, de laatste dagen de meest drassige stroken op de parcours bedekt met boomschors. Geen overbodige luxe bleek alvast toen zondagmorgen de hemelsluizen wijd opengingen met een strakke wind er bovenop. Voor wie opteerde voor de organisatie van de Marktrotters kon kiezen uit uitgekiende themaparcours die gingen van 6 tot 32 km begrensd door Tollembeek, Kokejane, Heikruis en Herfelingen. De wandelroutes van 6 en 9 km waren daarenboven toegankelijk voor rolstoelgebruikers.
 
De Marktrotters mogen alleszins op een succesrijke organisatie terugblikken. “Het meest positieve aan het ganse gebeuren was allicht dat de wandelaars geen enkele vorm van kritiek hadden op de parcours, die er hier en daar wel wat drassig, modderig of sompig bijlagen. Ook met de opkomst aan wandelaars kunnen wij ons best verzoenen gelet op de bijzondere ongunstige weersomstandigheden”, aldus de voorzitter.
 
Ook de nabijheid van een tweede gelijktijdig organisatietreffen van de Nationale Wandeldag in Geraardsbergen kon de pret bij de Marktrotters niet bederven. “Veel wandelclubs hebben duidelijk geopteerd voor een deelnamen én in Geraardsbergen én in Herne. Wij zelf mochten 50 autocars uit alle hoeken van België verwelkomen. Zo waren er clubs uit Oostende, Zoersel, Assenede en Overijse.”
 
Om hun organisatie van een leien dakje te laten verlopen schakelden de Marktrotters in totaal 179 helpers in. In die zin verleenden dan ook meerdere verenigingen en raden van Herne hun medewerking.
 
Nog dit jaar plannen de Marktrotters overigens nog hun Urbanustochten vanuit Tollembeek op 18 juli en van hun Eindejaarstochten op 29 december vanuit het parochiaal centrum in Pepingen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 mrt 2010
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 04 mei 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief