GALMAARDEN / HERNE - De Post naar een andere locatie?

C21

GALMAARDEN / HERNE - De Post naar een andere locatie?

Editiepajot_post_p200

De Post is van plan om de postbodes van het postkantoor van Galmaarden over te brengen naar Herne en dit al in juni.

Burgemeester Pierre Deneyer( CD&V) vraagt zich af of de volgende stap niet de sluiting is van het Galmaardse postkantoor en schreef dan ook een brief naar de Post.
 
De besparingen bij de Post – met de sluiting van tientallen postkantoren als gevolg - moeten blijkbaar kost wat kost doorgevoerd worden”, begint burgemeester Deneyer zijn brief aan CEO Johnny Thijs. Hij begrijpt dan ook niet waarom de postbodes uit Galmaarden naar Herne zouden moeten gaan om hun ronde te starten.
 
“Buiten een betere parkeergelegenheid en het stallen van fietsen en bromfietsen is de winst mijn inziens te verwaarlozen. Waar zal men de privé voertuigen moeten stallen en heeft De Post in Herne voldoende aandacht besteed aan de logistieke gevolgen van deze verhuis”, vraagt de burgemeester zich af
 
“Uit goede bron verneem ik dat er daarenboven in Herne onvoldoende ruimte is om de werkposten van Galmaarden te installeren, laat staan de sortering op een deftige manier te doen. Als de afdeling ‘Mail’ verhuist, dan vrezen wij ervoor dat ook ‘Retail’ (loketfunctie)wel eens zijn deuren zou kunnen dichtdoen in Galmaarden”, eindigde hij zijn brief.
 
Volgens woordvoeder Fred Lens van de Post zal het allemaal niet zo’n vaart lopen. “ Het is correct dat de 10 postbodes uit Galmaarden, de 11 postbodes in Herne zullen vervoegen nog dit jaar. Dat er niet voldoende plaats zou aanwezig zijn is niet waar. Het is namelijk zo dat er in het postkantoor in Herne nieuw meubilair zal geplaatst worden, waardoor er voldoende ruimte zal zijn voor deze mensen”, sprak Fred Lens.
 
Wanneer de postbodes niet langer werkzaam zijn in het postkantoor in Galmaarden gaan ze de deze locatie herbekijken. “ Na het vertrek van de postbodes in Galmaarden gaan wij bekijken of het postkantoor in Galmaarden ondertussen niet te groot gaat uitvallen voor de nog aanwezige mensen. Indien wij deze mensen op een kleinere en dus goedkopere locatie – ook in Galmaarden – kunnen onderbrengen, dan bestaat de kans dat dit ook zal doorgevoerd worden”, aldus nog Fred Lens.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 mrt 2010
Marc Colpaert
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief