HERNE - Cursus Street Self Defence in de Kring

C21

HERNE - Cursus Street Self Defence in de Kring

Self_defence_kring_herne_-_deschuyffeleer__4_
Sensei Suigetsu Dojo Brussels Rene Debecker en zijn leerlingen - Foto's Deschuyffeleer
 
Self_defence_kring_herne_-_deschuyffeleer__2_
 
Self_defence_kring_herne_-_deschuyffeleer
 
Self_defence_kring_herne_-_deschuyffeleer__6_
 

Sinds enige tijd loopt in de Kring onder de leiding van sensei René Debecker een cursus Street Self Defence (SSD), een bijzondere vorm van zelfverdediging. Confrontatie met diverse soorten van agressie zoals straatgeweld, huishoudelijk geweld, verkeersagressie en jackings komt in het dagelijkse leven steeds meer en meer voor. Logisch dat mensen zich dan ook minder en minder veilig voelen. In dit kader werd dan ook de cursus SSD opgezet. Niet alleen zichzelf verdedigen wordt hier systematisch aangeleerd. Ook worden er tips gegeven die weten de attitude op punt te stellen en het zelfbewustzijn te stimuleren.

Voor sensei René Debecker is het belangrijk de leerling van bij het begin bepaalde elementaire richtlijnen mee te geven. Zo kan het niet de bedoeling zijn om vechtersbazen te kweken. Wel dienen de cursisten alleszins de 3-delige gedragscode van respect, discipline en karakter strikt te eerbiedigen.

De club Suigetsu Dojo Brussels biedt dan ook de cursus zelfverdediging aan in de Kring aan iedereen die daar belangstelling voor heeft. In de cursus wordt aangeleerd om te gaan met bedreigende situaties. Benevens de bewustmaking van een zelfverzekerde houding en een aanstekelige uitstraling worden ook technieken aangeleerd om zich daadwerkelijk te verdedigen. Het hoofddoel bij zelfverdediging blijft evenwel steeds een aankomende aanval onschadelijk te maken.
 
Zo is de cursus praktische zelfverdediging van sensei René Debecker een mengeling van technieken gegroeid uit verschillende traditionele systemen van gevechtssporten. Zo zijn er  sporen te vinden van onder meer het Israëlisch Frav Maga, het Russisch Aikido, de Japanse Karate en het Chineese Kungfu. Ook wordt er gewerkt rond verlammende drukpunten, nuttige verplaatsings- en ontwijkingstechnieken en specifieke verdedigingstechnieken tegen aanvallen met mes en stok.
 
De cursus benadrukt sterk dat elk voorkomen gevecht een gewonnen gevecht is. Ook dat als geweld toch noodzakelijk blijkt enkel technieken te gebruiken die recht evenredig zijn met de aanval. Een goede verdediging duurt niet langer dan drie seconden, zoniet mondt het contact uit in een gevecht dat in eerste instantie steeds absoluut vermeden moet worden.
 
De sensei hamert de cursisten ook steeds in dat, hoe bekwaam men ook is in een gevechtsport, een gevecht vermijden altijd beter is dan het te laten komen tot een eigenlijk vechten.
 
De lessen gaan door iedere dinsdag om 19u30 en staan open voor iedereen. Het lidgeld op jaarbasis kost 25 euro. De cursist betaalt bovendien slechts 4 euro per effectief bijgewoonde les.
 
Bijkomende info zie www.suigetsu.be
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 apr 2010
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief