HERNE/ BEVER/ GALMAARDEN - Infoavond drugpreventie

C21

HERNE/ BEVER/ GALMAARDEN - Infoavond drugpreventie

Dsc01688
 
Dsc01678
Img_0259
Dsc01479
Joke De Mil, de intergemeentelijke alcohol- en drugpreventiewerker voor de politiezone Pajottenland, nodigde de ouders van de zesdejaarsleerlingen van de basisscholen van Bever, Galmaarden en Herne uit op een informatiesessie over drugs. De organisatie in het Galmaardse Baljuwhuis is een uitloper van het MEGA-project.
 
Met Mijn Eigen Goed Antwoord worden de jongeren bij het verlaten van het basisonderwijs gestimuleerd en ondersteund in het maken van goede keuzes bij het aanbieden van genotsmiddelen. Ook het omgaan met druk zoals pestgedrag is nu in het lesprogramma opgenomen. Assertiviteit en het aanbieden van welgekomen alternatieven spelen in dit alles een belangrijke rol.
 
Zo werd de ouders productinformatie over drugs aangereikt. Ook de herkenbaarheid van signalen van druggebruik kwam aan bod. De ouders kregen eveneens de kans kennis te maken met de tekententoonstelling rond drugspreventie van hun kinderen.
 
Het MEGA-werkjaar wordt traditioneel afgesloten met een fuif. Deze is gepland op donderdag 22 mei.
 
Info : Joke De Mil Intergemeentelijke alcohol- en drugpreventiewerker Pajottenland Bruneaustraat, 120  1755 GOOIK (Kester)
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 apr 2008
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 23 mei 2024
Marc Colpaert | 17 mei 2024

archief