HERNE/ BEVER - Uitstap naar kinderboerderij 't Mollenhof

C21

HERNE/ BEVER - Uitstap naar kinderboerderij 't Mollenhof

Dsc01487
 
Dsc01491
Dsc01496
Kinderboerderij087
 
Kinderboerderij085

In de agenda van de 2de graadsleerlingen van de gemeentelijke basisschool De Regenboog uit Herfelingen stond het bezoek aan de kind-, jeugd- en familieboerderij ’t Mollenhof in Bever al lang in het rood aangestipt. Voor de dertig tieners van de juffen Wendy en Sara allicht een dag om niet gauw te vergeten.

Uitbaters Kristof Frederix en Griet Boon kwamen een zestal jaren geleden in Bever wonen. Op hun zoektocht naar een leuke hoeve viel hun oog uiteindelijk op een vervallen boerderij. Boeren was voor het koppel geen optie. Wel kon, vooral voor Kristof, de droom een kinderboerderij te runnen in vervulling gaan. Volgend jaar neemt ’t Mollenhof alvast een sabbatjaar. Grote verbouwingswerken staan inderdaad op til. Naast de uitbreiding van de kinderboerderij wenst ’t Mollenhof dan ook accommodatie voor “bed & breakfast” aan te bieden.
 
Eenmaal goed en wel aangekomen op de locatie in de Beverse wijk Burcht kon de pret niet meer op. Onmiddellijk werd de meute jonge bezoekers door boer Free en boerin Griet op sleeptouw genomen. De eerste kennismaking met de neerhofpopulatie was een voltreffer. Het knuffelen, voederen en aaien werd maar al te graag gekoppeld aan lopen, springen en stoeien. Het geheel werd onvermijdelijk doorspekt met honderd vragen en bemerkingen.
 
Boer Free : “Deze kinderen hier weten allicht wel dat melk uit een uier komt en dat een cavia geen kleine koe is, maar men heeft er geen idee van hoe weinig sommige kinderen afweten van doodgewone neerhofdieren. Als wij hier kinderen zien aankomen die bang zijn van een konijntje en ze naderhand zien vertrekken met die typische vergenoegde blik, dan voelen wij ons de koning te rijk.” 
 
Het dagprogramma omvatte geitjes melken, lammetjes drinken geven, chocomelk maken, picknicken in volle natuur, koekjes bakken, spelletjes spelen, huifkartocht, wandelen  .... Om te besluiten werd op de terugweg nog een bezoek gebracht aan de Beverse Kaasmakerij van Patrick De Villé. Moe maar voldaan werd de leerrijke daguitstap afgesloten.

 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 apr 2008
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 23 mei 2024
Marc Colpaert | 17 mei 2024

archief