HERFELINGEN hoogzwanger van Bunny

C21

HERFELINGEN hoogzwanger van Bunny

Langoren_herfelingen_kunst_op_komst_-_deschuyffeleer__1_
Bunny is van harte welkom in Herfelingen. - Foto's © Deschuyffeleer
 
Langoren_herfelingen_kunst_op_komst_-_deschuyffeleer__10_
Radio2 live met Jeroen Guns
Langoren_herfelingen_kunst_op_komst_-_deschuyffeleer__12_
Bunny in volle ornaat ....
Langoren_herfelingen_kunst_op_komst_-_deschuyffeleer__23_
Zij mochten Herne gaan verdedigen in de studio van Radio2
 
Langoren_herfelingen_kunst_op_komst_-_deschuyffeleer__15_
Een grote diversiteit in Bunnies ...
Langoren_herfelingen_kunst_op_komst_-_deschuyffeleer__18_
Ook de GBS De Regenboog wil Bunny in Herfelingen
Langoren_herfelingen_kunst_op_komst_-_deschuyffeleer__25_
 
Langoren_herfelingen_kunst_op_komst_-_deschuyffeleer__26_
Langoren_herfelingen_kunst_op_komst_-_deschuyffeleer__30_
Langoren_herfelingen_kunst_op_komst_-_deschuyffeleer__32_
... ik wil wel een klein dorpken, bij de lindenboom - waar mensen fier zijn omda k'ik bij hen woon... Bunny KokHer
 

Als eerste gemeente mocht Herne tijdens een rechtstreekse uitzending op Radio 2 alle registers opentrekken voor het huisvesten van het konijn Bunny, het kunstbeeld van Nicolas Baeyens, als inzet voor de provinciale wedstrijd ‘Kunst op komst’.

Terwijl een uitgelezen degelatie met burgemeester Kris Poelaert op kop de gast was in de studio’s, troepte de hele Herfelingse dorpsgemeenschap samen aan de voorgenomen locatie onder de lindeboom in de schaduw van de kerktoren. Eén ding staat inmiddels als een paal boven water : Herne wil absoluut Bunny en Bunny is uitermate welkom bij de Langoren in Herfelingen.
 
De inwoners van het centrum van Herfelingen hebben dan ook niets aan het toeval overgelaten om Bunny op te eisen. Naast aangepast lokaas en posters hadden ook heel wat Langoren, de toenaam voor de plaatselijke inwoners, zich als konijn uitgedost met pelzen en lange oren. De basisschool De Regenboog en de fanfare De Ware Broeders zorgden voor de sfeer. De 300 aanwezigen werden vergast op een welkomsdrankje en op Langoorkoeken. Dit is een nieuw tussendoortje van de plaatselijke bakkerij op basis van een oud recept dat naar aanleiding van de wedstrijd terug van onder het stof werd opgediept.
 
In de studio’s deed Monique Faveyts ten behoeve van de luisteraars nogmaals het verhaal van de Langoren van Herfelingen uit de doeken. Het gaat terug naar de 18de eeuw toen er in de streek omwille van de hongersnood veel aan wildstroperij werd gedaan. Toen de spanning tussen de landbouwers en de wildstropers ten top was gestegen, besloten deze laatsten de landbouwers een lesje te leren. Zo hingen zij enkelen nachten na elkaar bundels konijnenoren op aan de grote boerenhoven. Zo zouden de inwoners van Herfelingen voortaan verder door het leven gaan met de bijnaam van Langoren.           
 
Herne slaagde met brio in de opgelegde proeven. Naast de creatie van  de Langoorkoeken, bracht de formatie KokHer van Eddy Peremans en schepen van sport Lieven Vandenneucker op Calypso-tonen een aangepast promotielied om Bunny naar Herfelingen te loodsen. Tijdens de uitzending kreeg Herne ook alle steun toegezegd van burgemeester Pierre Deneyer van Galmaarden voor gans het Pajottenland en van Kyra Dieudonné, de nieuwbakken miss Halle doch woonachtig in Herfelingen. Met een krachtdadig “Bunny is een langoor en langoren horen uitsluitend thuis in Herfelingen” rondde burgemeester Kris Poelaert zijn kort pleidooi voor Herne als Groen Kwadrant en met een hart voor kunst af.
 
‘Kunst op Komst’ is een provinciale wedstrijd van het provinciebestuur en van Radio 2 tussen de gemeenten met de bedoeling op termijn over de ganse provincie kunstwerken tentoon te stellen. Bunny stelt een groot konijn voor, heeft een waarde van nagenoeg 17 100 euro en wordt door de provincie in bruikleen gegeven aan de winnende gemeente. De concurrenten voor Herne zijn Dilbeek en Grimbergen.
 
Donderdagmiddag zendt Radio 2 alleszins nog een compilatie-uitzending uit van de drie genomineerde gemeenten. Om Bunny alsnog naar Herne te halen kan het publiek tussen woensdag 29 september om 13u en vrijdag 1 oktober om 9u sms-en naar 6042 met de boodschap ‘kunst herne’. De uitslag van de wedstrijd wordt vrijdagmiddag bekendgemaakt op Radio 2.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 sep 2010
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 04 mei 2024

archief