PAJOTTENLAND - Feiten

C21

PAJOTTENLAND - Feiten

Pictogramfeitengoed

 Vrouw zwaar gewond na handtasdiefstal

SINT-GENESIUS-RODE - Een 80-jarige vrouw liep breuken aan de schouder, de pols en het bekken op nadat ze vrijdagavond op de Zoniënwoudlaan overvallen werd. Er is heel wat ongerustheid na het gebeuren bij de oudere bevolking van Sint-Genesius-Rode. Na overleg tussen de politie en de burgemeester werd besloten om dinsdag om 11 uur de oudere bevolking in het dienstencentrum toe te spreken. De politie wil wat ongerustheid wegnemen maar vooral tips meegeven om soortgelijke voorvallen te voorkomen. Dit moet gebeuren omdat de schrik er bij deze groep van mensen goed inzit. 
Een 16-jarige jongen was verantwoordelijk. De dader sprong uit een wagen en trok stevig aan de handtas. De vrouw viel op de grond. Haar 82-jarige vriendin werd met rust gelaten. Op basis van de nummerplaat konden zowel de minderjarige dader als zijn twee metgezellen opgespoord worden. Maar zondag was de jonge straatrover alweer op vrije voeten, want er was geen plaats in de gesloten jeugdinstellingen van de Franse Gemeenschap. De meerderjarige bestuurder van de wagen werd onder aanhoudingsmandaat geplaatst.
De twee dames waren samen op weg naar het dienstencentrum Groene Linde. Daar biedt de gemeente warme maaltijden aan.

Handtas aan kuispunt uit de auto gejat

DROGENBOS – Zondag omstreeks 16.35 uur werd een vrouw aan het kruispunt van de Kerkstraat en de Grote Baan in Drogenbos overvallen. Een jonge dader sloeg, toen de wagen van de vrouw aan het licht stopte, de passagiersruit in. Hij greep de handtas en vluchtte in de richting van Ukkel. Volgens een getuige waren de daders met vijf. Eén van hen pleegde de sackjacking terwijl de anderen op de uitkijk stonden.

Juwelen en geld gestolen

DROGENBOS – In de Kerkstraat werd zaterdag in een woning de achterdeur geforceerd. De dieven doorzochten de woning en stalen geld en juwelen.

Brand in vroegere brouwerij Eylenbosch 

SCHEPDAAL - In de gekraakte gebouwen van de vroegere brouwerij Eylenbosch heeft er zaterdagavond kort een brand gewoed. Er was vuur in de trappenhal. De schade valt mee.  Mogelijk is de brand veroorzaakt door een smeulende sigaret op een matras. In het leegstaande gebouw zitten soms krakers.

Verschillende feiten uit Dilbeek

DILBEEK - In de Rozenlaan in Dilbeek werd zondag een diefstal van een fiets vastgesteld.  
Zondag werden ook  twee diefstallen met braak uit voertuigen vastgesteld. In de Neerveldlaan in Dilbeek betrof het een poging, in Rijshout in Groot-Bijgaarden hebben de daders brandstof gestolen uit twee vrachtauto’s en een gereedschapskoffer gestolen.
Tussen 26/04/08 en 28/04/08 werden drie diefstallen en één poging tot diefstal d.m.v. braak vastgesteld in woningen. Het nadeel is nog niet gekend. De feiten deden zich voor in de M. Henriettelaan, de Lange Veldstraat, Plankelveld en de Ninoofsesteenweg.  Fonteinpomp gestolen 

HERNE - Zondagnacht werd een fonteinpomp gestolen uit een siervijver aan de Steenweg Asse in Herne –Kokejane. Onbekenden hebben het electriciteitssnoer afgesneden en de pomp ontvreemd. 

 

 Twee airbags en veiligheidsgordels gestolen 
HALLE – Zondagnamiddag werd aan de Dom Bosco garage aan de Alsembergsesteenweg een diefstal vastgesteld. Onbekenden hadden van twee voertuigen de airbag van het stuur en de veiligheodsgordels gestolen.

Acht wagens zwaar beschadigd
HALLE - Tijdens de nacht van zaterdag op zondag werden in Halle acht voertuigen beschadigd. Er werden alleirlei baldadigheden vastgesteld. Zo liepen de vandalen over de wagens, braken zijspiegels af en antennes en stampten in het koetswerk. De feiten gebeurden in de buurt van de Vandepeereboomstraat en de Nijvelsesteenweg nabij het Halse station. De feiten werden zondagmorgen opgemerkt.

Tegen muurtje nadat auto in brand schoot
HALLE Op de kruising van de van de Heideveld en de Van Hamstraat verloor een bestuurder de controle over het stuur. Hij kwam tot stilstand tegen een muurtje.  Dit gebeurde nadat zijn wagen in brand kwam en hij niet meer kon stoppen. De Halse brandweer kwam ter plaatse om te blussen en de bestuurder uit Tubeke werd met verwondingen naar het ziekenhuis van Halle overgebracht. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 apr 2008
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 23 mei 2024
Marc Colpaert | 17 mei 2024

archief