VLAAMS-BRABANT - Brandweer biedt snelst adequate hulp

C21

VLAAMS-BRABANT - Brandweer biedt snelst adequate hulp

Halle_sint_rochus_gaslek_
 

Vanaf 1 mei is het principe van de 'snelste adequate hulp' door de brandweer in Vlaams-Brabant van toepassing. Het principe van de 'snelste adequate hulp' door de brandweer wil zeggen dat in geval van brand of ander dringend noodgeval het brandweerkorps ter hulp moet komen dat het snelst en adequaat uitgerust de plaats van onheil kan bereiken.

"Dit is één van de grote principes van de hervorming van de civiele veiligheid die nu in ons land wordt doorgevoerd. Hiermee wordt afgestapt van de werkwijze waarbij die brandweerdienst uitrukte die 'territoriaal bevoegd' was. Welk brandweerkorps waar moet uitrukken wordt door computersimulaties bepaald", aldus gouverneur Lodewijk De Witte.

In een overgangsperiode zullen zowel de 'snelste adequate hulp'- als het 'territoriaal bevoegde' korps naar de plaats van onheil snellen. Die voorlopig 'dubbele' interventies worden tijdens een testperiode grondig geëvalueerd. Op basis van de evaluatie zal het snelste korps uitgezonden worden.  De inwoner van Vlaams-Brabant hoeft dus niet verbaasd te zijn wanneer binnenkort nog een andere brandweerdienst ter hulp zal komen. Het principe van de "snelste adequate hulp" wordt toepgepast over provincie- en gewestgrenzen heen. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 mei 2008
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 23 mei 2024
Marc Colpaert | 17 mei 2024

archief