KOKEJANE - ATK speelt Beestig van Nicky Silver

C21

KOKEJANE - ATK speelt Beestig van Nicky Silver

Aankondiging
Repro Deschuyffeleer

Amateur Toneel Kokejane (ATK) brengt het stuk ‘Beestig’ van Nicky Silver in een regie van Stefaan Danhieux.  met Nadine Van Holder, Marc Vanaudenhove, Eddy Vierendeels en Marijke Verdoodt in de hoofdrollen. Deze zwarte komedie wordt gespeeld in het Baljuwhuis in Galmaarden op 11, 17 en 18 december telkens om 20u.

Na een vliegtuigcrash blijven Phyllis Hogan en haar zoon Bisshop als enige overlevenden achter op een onbewoond, woest eiland. Het enige wat ze daar als voedsel kunnen vinden zijn hun minder fortuinlijke medepassagiers. Tijdens dit gedwongen verblijf ontbolstert bij de kleine, verlegen Bisshop een hoogst ongewone volwassenheid.
 
Vader Howard Hogan leeft intussen in de waan dat zijn familieleden bij de ramp zijn omgekomen. Hierdoor kan hij nu ongestoord zijn relatie met z'n minnares verder zetten. De onderlinge relaties nemen tijdens het verloop van het stuk verrassende, soms schrikbarende, wendingen.
 
'Beestig' gaat over aanvaarde of niet aanvaarde gedragspatronen van normale of abnormale mensen. Het is een grappig, maar tegelijk ook een wreed en ontroerend stuk. Het stuk is tevens een onconventionele love-story.
 
Auteur Nicky Silver werd in 1960 geboren in Philadelphia, waar hij opgroeide in een Joodse familie. Reeds op jonge leeftijd was hij bezeten door theater. Zijn leven nam een ingrijpende wending toen hij zich op zijn 17de inschreef voor de opleiding 'experimenteel theater' aan de New York University. In 1991 brak hij door met  Fat Men in Skirts (Beestig). Silvers artistiek geheim lijkt te schuilen in een ideale dosering van komische absuriditeiten en harde waarheden. ‘Beestig’ is een komedie waarin lachen en huiveren dicht bij elkaar liggen.
 
 Kaarten zijn te bekomen aan 8 euro bij de spelers en de bestuursleden. Reserveren is verplicht via reservatie@atkokejane.be of  0473/92 85 28.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 dec 2010
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief