HALLE/ HERNE/ ASSE/ ROOSDAAL - Zonta maakte zijn clubkas leeg

C21

HALLE/ HERNE/ ASSE/ ROOSDAAL - Zonta maakte zijn clubkas leeg

Halle_zonta_maakt_zijn_kas_leeg
 

Zonta Club Halle-Pajottenland heeft zijn kas leeggemaakt. Niet minder dan 4 cheques konden zij uitdelen en dat voor een totale waarde van 6.500 euro.

Zonta International, waarvan Halle-Pajottenland afhangt, groepeert wereldwijd beroepsactieve vrouwen met verantwoordelijkheidsgevoel, die zich samen inzetten om het statuut van de vrouw te verbeteren.
 
Zonta Club Halle-Pajottenland ging van start in februari 2006, en telt 27 leden. Het verwerven van fondsen gebeurt in iedere Zonta-Club via het organiseren van speciale acties. De ingezamelde fondsen worden verdeeld tussen lokale en internationale projecten. Zo steunde de ZC van Halle-Pajottenland reeds de vzw. ESPERO, een observatie- en behandelingscentrum voor kinderen en jongeren met gedrags- en emotionele problemen, evenals de vzw NASCI, die bijstand verleent aan zwangere vrouwen in nood.
 
Recent werden een kaas- en wijnavond, gecombineerd met een tentoonstelling van vrouwelijke artiesten, een wijnverkoop van het Italiaanse wijnhuis “Zonta, en een filmavond (in samenwerking met ZC Brussel Zavel) georganiseerd.
 
Met de opbrengst van dit alles worden zowel de vzw 1 SPIEGELTJE, een begeleidingstehuis voor jongeren vanaf 3 jaar en hun familie, in Asse, als het Medisch Pedagogisch Centrum St. Franciscus te Roosdaal, die een thuis bieden aan kinderen, jongeren en volwassenen met een handicap, gesteund. Allebei kregen ze een cheque van 2.500 euro. Deze bijdrage maken een uitstap, een hobby, aankoop van fiets of speelgoed mogelijk, noodzakelijk voor de ontwikkeling van de kinderen.
 
Tevens overhandigde de club een “Young Women in Public Affairs Award”. Hiervoor kunnen geëngageerde jonge vrouwen van 17 tot 20 jaar kandideren, die zich op maatschappelijk vlak verdienstelijk maken. Dit jaar is Lisa Derycke uit Heme de laureate. Zij kreeg een cheque van 500 euro.
 
Een vluchthuis voor vrouwen en kinderen die slachtoffer zijn van huishoudelijk geweld, was het volgende regionale project waar de club haar schouders gaat onder zetten. Voor dit vluchthuis was er een cheque van 1.000 euro.
 
Internationaal steunen zij via medewerkers uit de eigen regio het vrouwenhuis in Istalif, Afghanistan, en Second Chance in Boekarest, Roemenië, dat hulp biedt aan gezinnen in nood.
Door de bijdragen aan de Zonta International Foundation helpt Zonta Halle-Pajottenland vrouwen in India, Burkina Faso, Nigeria, Bolivia en Afghanistan.
 
In Halle zelf verleent ZC Halle-Pajottenland samen met talrijke service clubs uit de regio haar steun aan de actie ‘Van kassei tot lei ten goede van “de vrienden van de Basiliek”.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 mei 2008
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 05 jun 2024

archief