PAJOTTENLAND - Beste burgervader, welk soort vader bent u voor uw huis ?

C21

PAJOTTENLAND - Beste burgervader, welk soort vader bent u voor uw huis ?

Collage_deschuyffeleer
Repro Deschuyffeleer
 

Met een verzoek aan de burgemeesters uit de regio om hun woningen te mogen onderzoeken naar sluipverbruik schiet de nieuwe vzw DORP haar actie op gang voor een meer duurzame toekomst. DORP staat voor Duurzame Ontwikkeling Regio Pajottenland en is de boorling van  Bruno Vandewinckel en  Michaël Geeroms. Bruno is  duurzaamheidsambtenaar in Zottegem. Beiden maken deel uit van de milieuadviesraad in Bever.

Begin oktober zag hun geesteskind  het daglicht. Na amper vier maanden is de jonge spruit al flink uit de kluiten gewassen. DORP is niet langer een duootje maar mag reeds rekenen op een flinke ruggensteun van tal van medewerkers uit de verschillende Pajotse gemeenten.  
 
Meer aandacht besteden aan duurzame ontwikkeling en hierbij meer inspirerend, stimulerend en ondersteunend werken voor burgers, lokale verenigingen, organisaties en gemeentebesturen zijn in grote lijnen de doelstellingen van DORP. Onderwerpen die heel speciaal de aandacht opeisen van DORP zijn energie, water, voedsel, mobiliteit, land en groen en ook leven en wonen. 
 
“Met  concrete kleinschalige  projecten op lokaal vlak wil DORP de bevolking bewust maken van wat zij zelf kan doen om tegemoet te komen aan de hedendaagse behoeften zonder die van de komende generaties te hypothekeren”, zegt Bruno Vandewinckel. “DORP staat overigens voor concrete en vooral duurzame, haalbare, doenbare, reële en uitvoerbare oplossingen die stoelen op eenvoudige en betaalbare ingrepen”.
 
Vorige week gaf DORP dan ook de aftrap van haar activiteiten met een e-mail aan de burgemeesters uit de regio. Met de slogan ‘Beste burgervader, welk soort vader bent u voor uw huis?’ hoopt de vzw op hun spontane medewerking als voorbeeldgedrag voor de bevolking.
“Concreet vragen wij de burgemeesters even te mogen piepen bij hen thuis. Wij meten er de temperatuur, hangen boven de kookpotten, snuffelen in de koelkast, kortom wij speuren naar het sluipverbruik”, verduidelijkt Michaël Geeroms. Na grondig onderzoek krijgt de bewoner dan een lijst van de bevindingen samen met mogelijke oplossingen.
Info en contact zie www.vzwdorp.eu
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 jan 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 05 jun 2024

archief